Així ha canviat la Juventus respecte a la final de Berlín

Així ha canviat la Juventus respecte a la final de Berlín

El conjunt italià, líder a la Serie A, presentarà diverses novetats a l’onze respecte a la final de la Lliga de Campions del 2015 a la capital alemanya contra els blaugranes

El Juventus-Barça de quarts de final de la Lliga de Campions suposarà la reedició de la final de la màxima competició europea del 2015 a Berlín, un duel que va permetre al Barça tornar a l’Olimp del futbol quan va aconseguir la cinquena corona europea en guanyar per 1-3 el conjunt d’Allegri amb gols de Rakitic, Suárez i Neymar. Per al duel d’aquest dimarts al Juventus Stadium, però, la Juventus presentarà com a mínim sis novetats respecte d'aquell dia.   

Des del 6 de juny del 2015 han passat gairebé dues temporades i els dos conjunts mantenen Allegri i Luis Enrique com a tècnics. Tot i així, la Juventus ha perdut Andrea Pirlo, una de les icones i un gran referent del mig del camp al llarg de les quatre temporades en què va meravellar amb la seva classe. El migcampista italià va deixar la vecchia signora per posar rumb cap al NY City.  

També ha abandonat la disciplina de la Juventus l’argentí Carlos Tévez per fer campió el Boca Juniors i posteriorment marxar a la Xina. Un altre dels jugadors veterans que no s’enfrontaran al Barça serà el lateral Patrice Evra, amb tres derrotes en finals de Champions davant els blaugranes. La Juventus també ha perdut dos referents en l'àmbit mundial com Arturo Vidal i Pau Pogba, amb rumb cap al Bayern i el Manchester United, respectivament. Finalment, la darrera baixa respecte a la final del 2015 és Álvaro Morata, que ha tornat a la disciplina del Reial Madrid.

Totes aquestes absències s’han cobert amb jugadors de nivell mundial i internacionals amb els seus països com Pjanic, Khedira, Alves, Cuadrado i els davanters Dybala, Mandzukic i Higuain.

Majoria de jugadors sud-americans

La Juventus es caracteritza per tenir una plantilla experimentada que ronda els 30 anys de mitjana. Jugadors veterans com Gianluigi Buffon (39 anys), gran institució i referent del vestidor italià, l’exjugador del Barça Dani Alves (33) i el defensa Andrea Barzagli (35) aporten l’experiència.

La vecchia signora acumula diversos jugadors italians que representen gairebé la meitat de la plantilla. A les files de la Juventus, però, hi ha fins a cinc jugadors sud-americans que solen entrar als plans d’Allegri: Dybala, Higuain, Cuadrado, Alex Sandro i Alves. Una representació que la temporada vinent comptarà amb el nou jugador de la Juventus Rodrigo Bentancur. 

Tot i els nombrosos canvis a l’onze, la vecchia signora continua manant a Itàlia guanyant la Serie A amb autoritat des de la temporada 2011/12. Aquest curs ja té una diferència de sis punts al capdavant de la classificació respecte a la Roma, i disputarà la final de la Copa d’Itàlia davant la Lazio. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut