Reial Madrid CF – FC Barcelona: Un Clàssic amb gust de final

Reial Madrid CF – FC Barcelona: Un Clàssic amb gust de final

(20.45 h, Movistar Partidazo) Els de Luis Enrique necessiten un triomf al Santiago Bernabéu per continuar lluitant per la Lliga, ja que empatarien a punts amb els blancs –amb un partit menys– a falta de cinc jornades per al final

No hi ha millor escenari per a un culer que guanyar al Santiago Bernabéu. Ho diu Luis Enrique, ho saben els jugadors i ho espera l’afició. I més encara si, en cas de victòria, el FC Barcelona pot mantenir viva la lluita pel títol de Lliga. Perquè els blaugranes tenen la possibilitat d’atrapar el conjunt blanc a la classificació –tot i que té un partit pendent–, endur-se el goal-average i, per tant, afrontar les darreres cinc jornades de la competició domèstica amb tot obert. Un Clàssic sempre és un Clàssic, però, per tot això, el que es jugarà aquest diumenge al vespre al Santiago Bernabéu és especial (20.45 h, Movistar Partidazo).

Una motivació extra per als barcelonistes, que poden girar full després de l’eliminatòria de la Champions contra la Juventus centrant-se en la competició domèstica de la millor manera. Luis Enrique n’és conscient, i ho ha catalogat com un “estímul afegit, perquè pot gairebé sentenciar la Lliga o deixar-la oberta”.

El Bernabéu, territori propici per a un nou rècord

Si hi ha un jugador que sap el que és viure grans nits de glòria al coliseu blanc, aquest és Leo Messi. El futbolista, que és el màxim anotador de la història dels Clàssics amb 21 gols, visita un dels seus estadis preferits. Perquè l’argentí ha fet un total de 12 gols al Santiago Bernabéu, escenari on, si en fa dos més, rebrà el premi d’assolir les 500 dianes oficials amb el primer equip del FC Barcelona.

Així doncs, Messi serà un dels líders ofensius d’un FC Barcelona que guarda bons records de les visites al Madrid dels darrers anys. Amb cinc victòries en els darrers vuit partits de Lliga a Madrid, els blaugranes encara tenen present el 2-6 de la temporada 2008/09 o el 0-4 de la temporada passada, amb doblet de Luis Suárez i gols d’Iniesta i Neymar.

Un partit gran

Primer i segon es veuen les cares amb el liderat en joc. Després de l’exigència dels quarts de la Champions, i amb el cansament que això suposa, però conscients que només falta un últim esprint. El premi és gran, amb el propietari de la copa de campions de Lliga encara per determinar. I si el Barça vol mantenir viva la lluita, el Madrid vol despenjar-se. Encara no seria definitiu, i així ho ha reconegut Zidane a la roda de premsa prèvia, però seria un pas important. El tècnic francès també ha comentat que “hi ha molta il·lusió per mantenir la primera plaça”, tot i que sap que no ho tindran fàcil: “Sabem que ens visita un equip molt bo, i, per guanyar-lo, haurem de fer un partit gran, perquè es decidirà per petits detalls”.

Per a aquest Clàssic, corresponent a la jornada 33 de la Lliga, el tècnic francès ha decidit convocar 20 futbolistes, dos dels quals hauran de ser descartats abans de l’inici de l’enfrontament. En aquesta llista hi apareix Gareth Bale, que arrossegava molèsties al soli i serà dubte fins a última hora, però en queden fora Varane i Pepe, per lesió, i Coentrao i Mariano, per decisió tècnica.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut