Reial Madrid – FC Barcelona: Golejada orquestral al Bernabéu (0-4)

Els gols de Suárez (2), Neymar i Iniesta completen una exhibició blaugrana a territori madridista que deixa els blancs a sis punts de distància

Una altra nit memorable del FC Barcelona al Santiago Bernabéu. El conjunt de Luis Enrique, amb una exhibició d’aquelles difícils d’oblidar, ha golejat el Reial Madrid amb doblet de Suárez i dos gols més de Neymar Jr i Iniesta. En un partit brillant de tots els jugadors blaugrana, el Barça ha donat un cop sobre la taula per confirmar el seu liderat i deixar els blancs a sis punts de distància a la classificació. Messi finalment ha estat suplent, i ha entrat a la segona part per completar el gran partit de tot l’equip.

La pressió del Reial Madrid als primers minuts ha estat un miratge. El Barça s’ha apoderat ben aviat del control de la situació. Sense presses. Trobant el moment just per fer mal. Després d’un primer intent de Neymar bloquejat per la defensa i d’una intervenció de Bravo per evitar l'ocasió de Cristiano, els de Luis Enrique han trobat l’acord exacte. Només s’havien jugat 10 minuts, i el Barça tocava i tocava. Tots els jugadors de camp han tocat la pilota fins que Sergi Roberto ha decidit canviar el ritme de la jugada. Ha arrencat entre línies i l'ha posat a Suárez perquè l’uruguaià, amb l’exterior i sense controlar, posés peus enlaire el Clàssic.

Control total

El joc del Barça es centrava a la banda dreta. Sergi Roberto, omnipresent, ajudava Alves en defensa i trencava en velocitat en zona ofensiva. Neymar, poc vistós a l’inici, ha anat carburant i ho ha provat de falta. El canvi obligat de Mathieu per Mascherano no ha trastocat els plans culers.

Tot i que Bravo ha hagut d’intervenir a xut de James després d’una pèrdua a la sortida, el Barça feia i desfeia. Jugava amb els tempos del partit, i sempre trobava el moment oportú per crear perill. I Iniesta ha trobat el moment després d’una recuperació al mig del camp. El capità ha conduït i, al moment just, ha assistit per a un Neymar que ha definit per sota de Keylor Navas amb l’esquerra per fer el 0-2. El Barça, crescut i molt còmode, encara hauria pogut fer el tercer, però Marcelo ha robat el doblet a Suárez sobre la línia després d’una gran combinació amb Neymar.

Exhibició rodona

Era de preveure que el Reial Madrid sortís dels vestidors a buscar un gol que el fiqués al partit. I ho han provat Marcelo i James, sense encert. Keylor ha hagut de salvar un altre xut de falta de Neymar, però no ha pogut fer res un minut després amb la canonada del capità Iniesta. El manxec ha combinat amb el taló de Neymar i ha afusellat la porteria blanca. El 0-3 ha noquejat el Madrid. Atordit, ha deixat més espais al seu camp. I Luis Enrique ha fet entrar Messi, que esperava a la banqueta. Els seus companys l’han integrat a l’orquestra, l’argentí ha agafat la batuta i només li ha faltat el gol.

Els blancs només comptaven amb espurnes, i quan arribaven, apareixia un Bravo gegant que no ha volgut fallar a l’exhibició. Se l’han trobat Cristiano Ronaldo, en dues ocasions, i Benzema.

A l’altra àrea seguia l’assetjament. I Suárez ha certificat una golejada històrica en rebre la passada d’un incombustible Jordi Alba. L’uruguaià ha esperat que Keylor anés a terra i li ha col·locat la pilota allà on no podia arribar. El cinquè hauria pogut arribar en moltes accions. Munir, Messi, Neymar... Però el 0-4 ha estat definitiu i ha confirmat una golejada històrica al Santiago Bernabéu.