Les 10 curiositats dels darrers Barça-Sevilla

Repassa les deu dades que ens han deixat els dos equips al llarg de les últimes temporades
  • El Barça – Sevilla d’aquest dimecres serà el quart enfrontament entre els dos equips aquesta temporada. En els tres anteriors els blaugranes van aconseguir tres importants triomfs: dos a la Supercopa d’Espanya que van alçar al mes d’agost i el darrer, al partit disputat al Sanchez Pijzuán a la primera volta (1-2).
  • Des de la victòria del conjunt andalús al desembre del 2002 (0-3), els blaugranes acumulen 11 victòries –quatre de manera consecutiva– i dos empats en les visites del Sevilla a l’Estadi.
  • Dels 19 darrers partits entre els dos equips a la Lliga, els homes de Luis Enrique s’han imposat en 14 ocasions. Quatre empats i tan sols una derrota –octubre del 2015– completen uns registres molt favorables les darreres temporades.
  • Leo Messi manté un idil·li molt especial amb el gol cada cop que es veu les cares amb el Sevilla, la seva víctima preferida –juntament amb l’Atlètic de Madrid: l’astre argentí n’ha sumat 27 al llarg de la seva trajectòria com a blaugrana.
  • Tant és així que el ‘10’ blaugrana suma cinc partits consecutius marcant en les visites del Sevilla al Camp Nou: Messi ha anotat set gols repartits en quatre duels de Lliga i un de la Supercopa d’Espanya.
  • Els homes de Jorge Sampaoli arriben al matx amb la major puntuació obtinguda –tal com ja va fer a la 2014/15– de les últimes deu temporades: el conjunt sevillà suma 58 punts (17 victòries, 7 empats i 5 derrotes) en les 29 jornades disputades fins ara.
  • Luis Enrique, com a tècnic, no coneix un altre resultat que no sigui la victòria en els seus partits com a local davant el Sevilla. Amb el Celta va obtenir el triomf el curs 2013/14 (1-0), i com a blaugrana ha sumat dues victòries els dos cursos següents (5-1 i 2-1).
  • Per a Unzué, Rakitic i Denis serà un partit molt especial a causa del seu passat amb el conjunt andalús: l’ara segon entrenador del Barça va jugar set temporades al Sanchez Pizjuán (entre els anys 90-97), el croat va disputar-hi quatre cursos (va guanyar l’Europa League 2014), i Denis va formar part de l’equip campió de l’Europa League al curs següent. L’altre blaugrana amb passat al Sevilla és Aleix Vidal, lesionat de llarga durada i que no es podrà retrobar amb els seus antics companys.
  • Els lligams entre Barça i Sevilla als darrers anys han estat una constant: als casos esmentats anteriorment s'hi uneixen els ja coneguts d’Alves, Adriano i Keita. D’altres, com Prosinecki i Estebaranz, van fer el camí en direcció oposada, mentre que jugadors com Saviola, Deulofeu i Cáceres van formar part d’ambdós clubs.
  • Curiositats al marge, els dos darrers títols dels homes de Luis Enrique han estat davant el conjunt sevillà. El 22 de maig passat es van imposar a la pròrroga de la final de Copa amb gols de Jordi Alba i Neymar Jr (2-0), i el 17 d’agost van proclamar-se campions de la Supercopa d’Espanya (3-0) gràcies al doblet d’Arda Turan i a un gol de Messi.