PSG – FC Barcelona: Amb el cap ben alt (2-0)

Les de Xavi Llorens cauen per 2-0 davant el PSG i s’acomiaden amb una sòlida actuació de la UEFA Women’s Champions League

El Barça Femení no ha pogut superar el París Saint-Germain en la tornada de les semifinals de la UEFA Women’s Champions League (2-0) i posa punt final a l’excel·lent trajectòria d’aquesta temporada a la competició continental. Les blaugranes han dominat el partit a través de la possessió de la pilota i l’associació col·lectiva, però la seva insistència no ha tingut reflex en el marcador del Parc dels Prínceps. A la recta final del matx, el PSG s’ha endut la victòria amb un gol de penal i un altre en una jugada de malastrugança, un càstig excessiu per al conjunt català.

El gol de Bárbara Latorre a les acaballes del duel d’anada al Miniestadi –que va situar l’1-3– permetia a les blaugranes afrontar la tornada amb una escletxa d’esperança. Una esperança que s’ha vist reforçada durant els primers minuts, ja que les de Xavi Llorens han sortit des del primer instant a pressionar la sortida de pilota rival i amb l’ambició i el sacrifici necessaris per capgirar el resultat advers de l’anada.

Les primeres jugades de perill han arribat mitjançant el llançament de córner. Primer ha avisat Ruth Garcia amb una rematada, i en la jugada posterior –també de córner– Míriam ha definit lleugerament per damunt del travesser. Així doncs, en tan sols 15 minuts el Barça ja havia gaudit de quatre córners, dada que evidencia la tendència ofensiva de les culers.

Entrega blaugrana

Les de Xavi Llorens s’han mostrat atrevides i insistents en atac, però al mateix temps segures i ordenades en defensa, ja que Line Roddik i Ruth García s’han anticipat a qualsevol perill del rival. Aquest plantejament ha creat dubtes a les locals, tot i que durant els primers 45 minuts el marcador no s’ha mogut. A més, Sandra Paños ha abaixat la persiana de la porteria i ha actuat amb sobrietat i contundència en totes les accions compromeses.

Tot i que el temps corria a favor de les locals –que han mantingut l’ordre i no s’han arriscat– i la remuntada semblava cada cop més difícil, l’entrega de les culers no ha minvat. Però un altre cop l’efectivitat parisenca ha marcat la diferència: les locals s’han avançat amb un penal transformat per Delannoy (1-0, min 55) i, sense temps per a la reacció, ha arribat el segon mitjançant una jugada embolicada a l’àrea blaugrana (2-0, min 61) que Miriam s’ha introduït a la seva pròpia porteria.

L’orgull blaugrana ha emergit a través de dues jugades de perill de Marta Torrejón, però ambdues rematades han sortit fregant el pal. Finalment, Leila ha tingut la darrera ocasió del partit, però el gol s’ha resistit.

Temporada històrica

Tot i no accedir a la final de la competició europea, el Barça ha aconseguit una fita inèdita: disputar per primera vegada a la història les semifinals de la UEFA Women’s Champions League. Així doncs, les de Xavi Llorens han aconseguit postular-se com un dels quatre millors equips del continent.