FC Barcelona – PSG: Eficàcia francesa que allunya el somni (1-3)

Les de Xavi Llorens cauen en l’anada de les semifinals de la UEFA Women’s Champions League i es veuen superades per un conjunt parisenc que ha decidit amb la seva efectivitat. Bárbara Latorre ha fet un gol per a la esperança a les acaballes del partit

El Barça Femení no ha pogut superar el PSG en l’anada de les semifinals de la UEFA Women’s Champions League. El conjunt francès s’ha imposat per 1-3 en un partit en què ha estat superior i ha fet bona la seva eficàcia de cara a porteria. Les blaugranes mai han abaixat el braços i han trobat el premi del gol a les acaballes del duel amb un xut de Bárbara Latorre.

Amb ganes i un bon ambient esperava el Miniestadi les semifinalistes de la Lliga de Campions femenina. La història citava el Barça després de jugar per primera vegada a la història un partit d’aquestes característiques. I això s’ha vist palès en l’ambient amb un Mini que ha tornat a registrar una entrada històrica en un partit femení. I és que fins a 10.352 espectadors han estat al costat de les noies de Xavi Llorens.

Conscients de la importància del duel, les blaugranes han sortit amb serietat sobre la gespa i amb molta contundència no deixaven que les franceses arribessin amb claredat sobre la porteria de Sandra Paños. Els primers compassos eren de tempteig pur, sense gaire domini clar, tot i que el PSG era qui tenia més la possessió de la pilota. Les de Xavi Llorens, però, es resistien ben replegades al darrere i mantenien un bloc defensiu, ordenat i seriós.

Efectivitat francesa

No ha estat fins al minut 23 que les blaugranes han arribat amb claredat per primera vegada a territori francès. Ha estat en una falta lateral que no ha pogut ser rematada per Leila, que se situava en fora de joc. Era un primer avís, que ha tingut resposta francesa al cap de dos minuts. Una resposta que ha finalitzat amb gol. El potencial de l’equip parisenc s’ha mostrat en la primera acció de perill que han tingut, que no han perdonat. Delie ha rebut a dins l’àrea i a la mitja volta ha etzibat un xut col·locat en què Paños no ha pogut fer-hi res.

Lluny d’enfonsar-se, el Barça no abaixaria els braços i intentava sortir des del darrere, amb paciència i amb alguna acció ràpida. Però les franceses, ràpides i físiques, sotmetien les de Xavi Llorens. Costava trenar jugades amb facilitat, però mai es rendien les blaugranes, empeses sempre per un Mini molt entregat. El PSG, però, ha fet el segon abans del descans després d’una centrada des de la banda dreta que ha rematat amb el cap de Cristiane. Era un cop dur, perquè, tot i que el PSG era superior, el partit s’estava decidint per efectivitat. I és que aquesta era la segona rematada a porta de les parisenques. El Barça ha continuat seriós i abans de marxar als vestidors hauria pogut fer el primer en una sortida d’un córner, però al remat de Miriam des de la frontal li ha faltat potència.

Reacció blaugrana

L’inici de la segona meitat ha estat sacsejat amb un xut al travesser de Shirley Cruz. I als cinc minuts la mateixa Cruz ha marcat el 0-3 amb un xut col·locat a l’escaire. El gol deixava tocades les de Xavi Llorens, que estaven rebent un càstig excessiu. I és que l’efectivitat parisenca estava sent determinant. Les franceses eren superiors a les blaugranes i no els deixaven fer el seu joc. Tot i això, les culers mai perdrien la cara al partit, i després del gol francès han estirat una mica més les línies per intentar marcar.

Ho intentava Vicky Losada, que, amb la seva rapidesa, hauria pogut fer el primer després d’una jugada per la banda dreta en què Torrejon, des de la línia de fons, ha centrat al punt de penal, però el xut de Losada l’ha aturat Kiedrzynek. Més atrevit i amb més eficàcia es veia el Barça amb l’objectiu de buscar, com a mínim, un gol. I aquest ha arribat per mitjà de creure-hi. Una centrada a l’àrea a dos minuts del final l’ha aprofitat Bárbara Latorre, introduïda a la segona meitat, i ha marcat l’1-3 que feia justícia. Al final, la derrota allunya les blaugranes del somni de la final, tot i que la setmana vinent hauran d’afrontar la tornada a París.