FC Barcelona – Osasuna: Homenatge amb festival (7-1)

Els doblets de Messi, André Gomes i Alcácer i el gol de Mascherano, que s’ha estrenat com a golejador, permeten als blaugranes sumar tres punts més per continuar liderant la Lliga

El Barça no abaixa el pistó en aquest tram final de campionat i mostra partit rere partit que vol aquesta Lliga. Els blaugranes han realitzat una gran actuació davant l’Osasuna i han golejat per 7-1 gràcies als doblets de Messi, André Gomes i Alcácer i el gol de Mascherano, que s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del FC Barcelona.

Messi, homenatjat abans de començar el partit per l’afició del Camp Nou amb un tifo espectacular d’agraïment pels seus 500 gols, ha guiat el camí del triomf marcant el primer als 12 minuts de joc, just quan l’Estadi corejava el seu nom. Al ‘10’ li ha costat poc inaugurar la cinquena centena de gols blaugrana, i ho ha fet a l’estil Messi. L’argentí ha recuperat una pilota en zona de tres quarts, ha marxat per velocitat dels perseguidors i ha superat Sirigu amb un toc subtil.

El partit començava de la millor manera, amb un equip amb cinc canvis a l’alineació respecte del Clàssic. I és que Digne i Mascherano, a la defensa, i Denis, Arda i André Gomes, al mig, eren les novetats que presentava Luis Enrique. El Barça entraria al partit endollat, controlant perfectament els tempos davant un Osasuna replegat al darrere. Amb velocitat i contundència s’apropaven els blaugranes sobre l’àrea de Sirigu, i André Gomes ha fet el segon a la sortida d’un córner. Ha estat des de dins de l’àrea amb un xut potent. El 2-0 feia que el Barça encarrilés la victòria.

Mascherano s’estrena enmig de la festa

La segona meitat ha començat sacsejada, ja que l’Osasuna ha retallat diferències als cinc minuts de la represa amb un bona execució de falta de Roberto Torres. El gol ha activat els navarresos, que han estirat les línies. Però els blaugranes no han encongit els braços i han anat a totes per sumar els tres punts, vitals en aquest tram final de Lliga. El protagonista inesperat del partit seria Mascherano, que, després de rematar al pal a la sortida d’un córner, marcaria el seu primer gol oficial amb la samarreta blaugrana. Ho faria de penal i per insistència dels seus companys i de l’afició. No és d’estranyar, doncs, que la plantilla el felicités amb molta il·lusió després de veure porteria en el seu 319è partit amb el Barça. El xut, imparable per a Sirigu, potent i a dalt.

El gol seria el 6-1. Perquè, abans, André Gomes, Messi i Paco Alcácer marcarien el tercer, el quart i el cinquè, respectivament. I és que el Barça atacava amb molta superioritat davant un Osasuna desbordat que no podia aturar un equip, el blaugrana, molt motivat i crescut. El gol de l’argentí, un cop més, al seu estil. El ‘10’ ha rebut a la zona mitja per encarar amb velocitat els defensors i superar Sirigu amb un xut potent i amb rosca des de la frontal de l’àrea, semblant al del Bernabéu i a tants altres que ha fet a la seva carrera. Era el 502. Un jugador únic i imparable.

Amb el marcador clarament favorable als barcelonistes, Luis Enrique ha fet descansar Messi, ovacionat pel Camp Nou a meravella, rendit a la màgia del crac argentí. En el seu lloc ha tornat a entrar Aleñá, que ha disputat el seu segon partit a l’Estadi. Era un monòleg total. I Alcácer ha rematat el matx fent el setè, i ha arrodonit el festival.