Els Barça Legends, a punt per a ‘l’altre Clàssic del Líban’

Els Barça Legends, a punt per a ‘l’altre Clàssic del Líban’

L’equip d’exjugadors del Club s’ha entrenat avui a l’estadi Camille Chamoun Sports City de Beirut per preparar el partit davant el Reial Madrid Leyendas (20.00 hora catalana, en directe per Barça TV)

Tot està a punt per a l’altre clàssic. Els Barça Legends, l’equip d’exjugadors del Club que representa el Barça en partits i esdeveniments en diferents llocs del món, s’ha entrenat avui a l’estadi Camille Chamoun Sports City de Beirut per preparar l’enfrontament que tindrà lloc demà, divendres, en aquest mateix escenari davant el Reial Madrid Leyendas (20.00 hora catalana, 21.00 hora local). El partit es podrà seguir en directe per Barça TV, i també per internet a través de fcbarcelona.cat (Barça Vídeo) i el canal de Facebook del Club.

Els jugadors blaugrana, a les ordres de l’entrenador José Mari Bakero, s’han exercitat durant una hora a l’escenari del partit davant d’uns dos-cents seguidors, entre els quals hi havia representants de la Penya Blaugrana de Beirut. Tot seguit ha estat el torn del Reial Madrid, que en aquest partit té com a entrenador Rafael García Cortés. L’enfrontament ha despertat una gran expectació i s’espera la presència de 45.000seguidors, que gairebé ompliran les graderies del Camille Chamoun Sports City de Beirut i que no han volgut perdre’s l’oportunitat de presenciar aquest altre clàssic en directe.

Els futbolistes convocats per José Mari Bakero per a aquest partit són: Angoy, Guzmán, Zambrotta, Juan Carlos, Popescu, Francesco Coco, Abidal, Nadal, Edmílson, Goikoetxea, Mendieta, Davids, Giuly, Julio Salinas, Luis García, Simao Sabrosa i Ronaldinho.

El brasiler és precisament un dels màxims al·licients d’aquest enfrontament, ja que serà la primera vegada que es tornarà a vestir de blaugrana per a la disputa d’un partit des que va deixar de ser jugador del primer equip del Barça, a finals de la temporada 2007/08.

Ronaldinho ha participat avui en la visita que l’expedició blaugrana, encapçalada pel directiu Pau Vilanova, ha realitzat al primer ministre del Líban, Saad Hariri, i que ha posat fi a una intensa jornada amb un marcat accent social.

Al matí, l’expedició blaugrana ha visitat dues escoles del Líban, la Bayhom Public School i la Basta Public School, on s’aplica el programa FutbolNet de la Fundació FCB. Durant la visita els jugadors han pogut comprovar de primera mà l’impacte positiu que el Barça i el futbol en general poden tenir en els joves d’arreu del món.

Aquest és un dels eixos del projecte FutbolNet, que té com a finalitat donar suport a infants i joves, fomentant la integració i la cohesió social, creant condicions favorables per a la prevenció i la solució de conflictes i fent servir l’esport com a eina educativa. En el cas del Líban, el projecte es focalitza a les escoles públiques per tal de donar suport a l’Estat libanès a l’hora d’assistir a les seves comunitats amb els efectes del desplaçament i, alhora, promoure un entorn receptiu per als refugiats dins de la comunitat educativa libanesa.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona, sobre el projecte ‘FutbolNet’ al Líban:

“Realment és molt emocionant veure la projecció que pot tenir el Barça, la gran feina que fa la Fundació FC Barcelona i el suport incondicional dels nostres jugadors Legends, que avui han volgut participar en aquest gran projecte: fer extensiu el FutbolNet a totes les escoles del Líban com a projecte pilot”.

Declaracions de José Mari Bakero, entrenador dels Barça Legends, sobre el partit:

“Estem contents de tenir l’experiència de poder venir a un país com el Líban. La Lliga és la millor competició del món, i el fet de portar dos equips com el Barça i el Madrid crec que serà un bon espectacle per als aficionats en un partit entre dos grans clubs. Esperem que el públic vegi uns jugadors que ha vist abans a la televisió i que ara podrà veure en directe. Serà un bon espectacle. Tots els jugadors del Barça ho donaran tot per poder guanyar”.

Què són els Barça Legends?

Els Barça Legends són el resultat d’un programa del FC Barcelona que té com a objectiu posar en valor la figura dels futbolistes que han vestit la samarreta del Club. El projecte té la voluntat de contribuir a la globalització de la marca Barça i els seus valors a través dels exjugadors, així com rendibilitzar la carrera dels esportistes més enllà de la seva retirada professional. Aquesta iniciativa preveu la disputa de diversos partits i l’organització d’esdeveniments paral·lels en diferents llocs del món.

Els Barça Legends, al Camp Nou

Al mes de març es va anunciar el que serà el primer partit dels Barça Legends al Camp Nou i que se celebrarà el 30 de juny davant el Manchester United Legends. Un enfrontament, aquest, que tindrà un partit de tornada, el 2 de setembre a l’estadi d’Old Trafford.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut