València Basket – FC Barcelona Lassa: El colíder sentencia a l’últim quart (76-59)

Els blaugranes cedeixen el triomf davant el conjunt valencià en un partit igualat que no s’ha decidit fins als minuts finals amb l’encert local

El Barça Lassa no ha pogut sumar un triomf a la pista del València Basket. En un partit de poca anotació i que cap dels dos equips dominaria amb claredat, el Barça ha tingut opció fins a l’últim quart, quan els locals han aconseguit més encert i s’han acabat imposant amb claredat.

Els de Bartzokas han sortit amb ganes a la pista del líder de la Lliga. Amb constància i rapidesa, el Barça es mostrava sòlid a la pista de la Fonteta, i dos triples gairebé consecutius de Claver el situaven per davant als primers compassos (7-8, min 6). No seria un duel fàcil, perquè els valencians, botxins dels blaugranes a les semifinals de la Copa del Rei, contrarestarien l’anotació des del perímetre i el matx es mantindria igualat.

S’imposaven les defenses en aquesta primera meitat. Era un partit d’anotació baixa, i això beneficiava el Barça, que, amb un triple de Koponen, ha iniciat el segon període per tornar a situar-se per davant (16-17, min 13). El Barça estava tenint un encert del 70% en tirs de tres, i això feia mal als locals. Però ràpidament han reaccionat els de Pedro Martínez, que, conduïts per Oriola –màxim anotador local amb 14 punts i 19 de valoració–, començarien a portar el duel cap a territori valencià. Els blaugranes, però, no s’arronsarien i, través de Tomic, el millor dels blaugranes amb 13 punts, 8 rebots i 16 de valoració, s’aproparien a un marcador que situava el Barça Lassa amb sis punts per sota al descans (35-29). Diagné ha protagonitzat l’anècdota del partit després de trencar el taulell en una esmaixada al segon període.

L’últim quart decideix

El pas pels vestidors no canviaria la tònica de l’enfrontament. Se seguirien imposant els sistemes defensius davant els atacs de tots dos equips, erràtics davant cistella i atents al rebot defensiu –26 el València, 21 el Barça. El que pesaria als blaugranes, de mica en mica, seria el rebot ofensiu, un dels aspectes que començaria a marcar la diferència, sobretot a l’últim període –5 per als blaugranes, 14 per als locals. Abans, al tercer quart, el Barça encara es mantindria viu i, tot i anar per darrere, se sostenia amb esforç i entrega i de l’encert de Koponen, Tomic i Rice.

Vuit punts situaven el Barça per sota als últims deu minuts, i és llavors quan el València ha tret el seu repertori, davant un Barça al qual li ha faltat encert de cara a cistella i més contundència en tasques defensives. Ho ha aprofitat el València, que ha anat tancant el partit a mesura que passaven els minuts a l’últim quart fins a deixar el resultat en un 76-59 que, de moment, col·loca els blaugranes en el cinquè lloc de la classificació. Els de Bartzokas continuaran lluitant per aconseguir ser caps de sèrie als play-offs de la Lliga ACB.