Perfil de Xavi Llorens: L’home de Club que ha fet gran el futbol femení

Perfil de Xavi Llorens: L’home de Club que ha fet gran el futbol femení

El barceloní deixarà la banqueta del Barça després d’onze anys d’èxits, com els que va viure amb el futbol sala i el futbol masculí culer

A punt de fer 59 anys, Xavi Llorens ha viscut més de mitja vida de blaugrana. Els últims onze, com a secretari tècnic i entrenador del Barça Femení. La seva història, però, va començar molt més enrere. Concretament, el 1979, quan es va incorporar a l’Entitat com a jugador de futbol sala. De fet, el seu salt a les banquetes el va fer al pavelló. Ben poca gent sap que va ser ell, la temporada 1989/90, l’entrenador de la secció de futbol sala que va aixecar la primera Recopa.

Admirador i amic de Johan Cruyff i Charly Rexach, el barceloní va fer el traspàs al futbol base barcelonista el 1990, quan ells dos eren els màxims responsables del primer equip. Durant 16 anys, per les mans de Xavi Llorens van passar la bona part de les grans promeses de la Masia. Entre aquestes, Leo Messi, per qui sempre serà recordat com el seu primer entrenador al Barça, l’any 2001.

De Segona a semis de Champions League

Exigent amb ell mateix i amb els altres, treballador i competitiu, el 2006 l’aleshores director de futbol del Club, José Ramón Alexanko, va apostar per ell per fer un cop de timó d’un futbol femení que es trobava molt lluny dels millors equips estatals. “El primer any baixarem, però després guanyarem la Lliga”. Aquesta va ser la profecia de Xavi Llorens que no tardaria a complir-se.

I és que des del 2010/11 que el Barça Femení viu la seva etapa daurada. Quatre Lligues i tres Copes reflecteixen la seva hegemonia a la competició domèstica. L’aposta del Club es va reforçar a l’estiu del 2015, en professionalitzar l’equip. Xavi Llorens ha liderat amb èxit la transformació i el conjunt blaugrana ja enfoca nous horitzons. Amb la Lliga i la Copa com a darrers objectius, el deixarà entre els quatre millors d’Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut