El Camp Nou acull el congrés de medicina i ciències del futbol més important del món

El Camp Nou acull el congrés de medicina i ciències del futbol més important del món

El Dr. Jordi Monés inaugura la ‘International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology’, que aquest cap de setmana reuneix 2.500 delegats i prop de 200 conferenciants

Els millors especialistes del món en medicina de l’esport es concentraran durant aquest cap de setmana al Camp Nou a la International Conference on Sports Rehabilitation and Traumatology, que s’ha inaugurat aquest matí a la Tribuna de l’Estadi. Aquest congrés, que arriba a la 26a edició i per primera vegada se celebra a Barcelona, està considerat el més important del món en l’àmbit de la medicina de l’esport del futbol i reuneix 2.500 delegats de 91 països, que podran assistir a les prop de 200 conferències que tindran lloc en diversos escenaris de les instal·lacions blaugrana.

El Dr. Jordi Monés, comissionat de Barça Innovation Hub, ha donat la benvinguda institucional als delegats i ha fet una breu explicació del projecte BiHub, que vol ser convertir-se en el centre de coneixement i innovació més important de la indústria de l’esport per crear valor per al Club i la societat en general. És el projecte que permetrà al FC Barcelona innovar, generar, atraure, gestionar i compartir coneixement.

A continuació ha pres la paraula Stephano della Villa, president del grup mèdic Isokinetic, soci cientific del Club en aquest esdeveniment i líder en l’àmbit mundial en el camp de les lesions esportives, el tractament, la rehabilitació ortopèdica i la recerca, amb més de 30 anys d’experiència en el tractament de pacients en les seves vuit clíniques de tot Europa.

Aquesta edició del congrés posa el focus en l’àmbit del futur de la medicina del futbol i inclou un programa científic mot ampli, amb prop de 200 conferències i 340 presentacions, entre les quals destaquen temàtiques com l’epidemiologia de les lesions musculars més freqüents, la importància de la imatge en el diagnòstic de les lesions, nous tractaments, medicina regenerativa, mètodes preventius i les últimes innovacions en biomecànica i neurociència.

La presència dels millors experts en l’àmbit de la medicina del futbol presenta una excel·lent oportunitat d’intercanviar informació entre els joves especialistes i els professionals més experimentats i reconeguts en aquest àmbit.

Declaracions del Dr. Jordi Monés, comissionat de Barça Innovation Hub:

“Estem molt contents d’aquest congrés sobre el futur de la medicina del futbol que fem conjuntament amb Isokinetic Medical Group. És el congrés més gran del món i aquest any el fem aquí, al Barça, en un escenari incomparable com el Camp Nou. Normalment la gent no porta ulleres de sol quan està en un congrés, però aquest cop sí, perquè el fem a l’aire lliure”.

“Aquest congrés està completament alineat amb els objectius del Barça Innovation Hub, en què busquem generar coneixement, adquirir-lo, compartir-lo, disseminar-lo i fer transferència, i això és el que es fa en un congrés com aquest, on hi ha experts de tot el món, intercanviant coneixement i presentant noves idees. Eventualment tot això ho fem per als esportistes d’elit, però després es tradueix i és per a la població en general, que és un dels objectius del BiHUB”.

Declaracions de Stephano della Villa, president d’Isokinetic Medical Group:

“Aquest congrés és una mirada cap al futur i estem molt contents de poder fer-ho aquí, a Barcelona, en un lloc fantàstic com és aquest estadi. A més, Barcelona és la visió per al futur. Per tant, estem al millor lloc possible. Tenim aquí més de 2.500 persones i tothom està molt content de poder compartir coneixement amb molta gent i de procedències de 91 païssos i de tots els racons del món, i això és extraordinari”.

“El congrés treballa fonamentalment en dues línies principals. La primera és la biotecnologia i la medicina regenerativa, i la segona, la tecnologia per a la biomecànica, entendre com es mouen els pacients i les seves habilitats per prevenir les lesions”.

Conveni per coeditar la revista ‘Apunts. Medicina de l’esport’

En el marc del congrés també s’ha signat avui un conveni entre el FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya per coeditar la revista Apunts. Medicina de l’esport, una publicació digital que és la revista catalana més antiga en l’àmbit de la medicina de l’esport. En un acte a la Llotja President Suñol, amb el comissionat de Barça Innovation Hub, Dr. Jordi Monés, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, el director executiu del Club, Òscar Grau, i el director d’esports professionals i de l’Àrea de Coneixement del Club, Albert Soler, s’ha signat el conveni pel qual a partir d’ara les dues institucions seran coeditores de la revista, que es publica en format digital i quatre vegades a l’any en tres idiomes: català, castellà i anglès. L’objectiu és posicionar internacionalment aquesta publicació digital científica entre les millors en l’àmbit de la medicina de l’esport, i que sigui un altaveu per difondre els projectes de l’àrea mèdica de Barça Innovation Hub. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut