L’etapa blaugrana d'Ernesto Valverde

L’etapa blaugrana d'Ernesto Valverde

El nou tècnic del Barça va vestir la samarreta del Club durant les temporades 1988/89 i 1989/90, en què va conquerir una Recopa d’Europa i una Copa del Rei

Ernesto Valverde tornarà al FC Barcelona després de 27 anys. Aquest cop ho farà per primera vegada com a entrenador del primer equip després de dirigir l’Athletic Club les últimes quatre temporades. Valverde, però, ja coneix la casa després del seu pas pel Barça durant dues temporades. El nou tècnic va vestir la samarreta blaugrana els cursos 1988/89 i 1989/90, en què va conquerir una Recopa d’Europa i una Copa del Rei.

Valverde va arribar al Club de la mà de Johan Cruyff i va disputar un total de 29 partits en els quals va marcar un total de 10 gols. Uns gols que els va fer a la Lliga i a la Copa del Rei. Valverde no va tenir sort amb les lesions que el van privar de disputar més partits amb l’entitat blaugrana. Això sí, quan el Txingurri marcava, l’equip mai perdia. Dos empats i sis victòries en els vuit partits que va veure porteria. En dos d’aquests, dos doblets importants al camp de l’Sporting i al Camp Nou davant el València a les jornades finals de la Lliga.

El tècnic de Càceres va compartir vestidor amb la majoria de jugadors que després es convertirien en campions d’Europa el 1992. Però Valverde, que havia arribat al Barça procedent de l’Espanyol, després de dues temporades a Can Barça va ser traspassat a l’Athletic Club, amb el qual es va enfrontar al Barça sis temporades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut