Marta Galimany: “Córrer amb els culers animant és una motivació”

La guanyadora de l’última edició de la Cursa Barça CaixaBank lluirà diumenge el dorsal número '1' i assegura que està en condicions de batre, de nou, el rècord de la prova femenina

L’atleta del Barça d’atletisme Marta Galimany lluirà enguany el dorsal número 1 en la prova de la Cursa Barça CaixaBank 2018. La blaugrana tindrà aquest dret gràcies a la victòria en l’última edició d’aquesta prova, en la qual es va imposar batent la millor marca registrada en categoria femenina i va situar el rècord de la categoría en 34 minuts i 39 segons.

A un dia de la cursa, Galimany ha assegurat, en una entrevista concedida a www.fcbarcelona.cat, que se sent amb confiança de cara a la Cursa de diumenge.

L’objectiu de cara a diumenge és tornar a guanyar?

Evidentment, l’objectiu és intentar repetir la victòria, però no serà gens fàcil.

Creu que haurà de patir per guanyar?

Crec que no es pot donar per fet que guanyaré fins que no creui la meta. A més, porto molta càrrega d’entrenaments perquè estic en plena preparació per als Jocs del Mediterrani de Tarragona.

Ja que surt el tema, com arriba a aquests Jocs?

Està marcat com un dels objectius de la temporada. M’hi estic esforçant molt i crec que arribaré en plena forma. Ara bé, el nivell serà molt alt i veurem com va.

En relació amb la cursa de diumenge, suposo que no és una de les proves més importants de l’any, però és una cursa especial per als atletes del Barça.

La veritat és que sí, córrer amb el suport dels culers és un al·licient. De fet, jo m’ho prenc com una motivació extra.

En l’edició anterior va guanyar en categoria femenina i això fa que enguany llueixi el dorsal número '1'. Què significa per a vostè?

Sempre és un plaer córrer la Cursa Barça, és la nostra cursa, la del Club. Si et soc sincera, no sabia que portaria el dorsal número '1'.

En l’última edició va marcar un nou rècord de la prova. Enguany podrà rebaixar el temps?

Arribo en un molt bon moment, crec que estarà molt ajustat. Com t’he dit, estic en plena preparació per als Jocs del Mediterrani i també poso la mirada en l’Europeu de Berlín. Veurem fins on puc arribar sense haver de forçar en excés.