El gat de Maracanà (VI)

El gat de Maracanà (VI)

Ramallets assistia al Mundial com a tercer porter, i va acabar sent titular degut a les seves grans actuacions

El protagonista

Antoni Ramallets

Mundial

Brasil 1950

La Història

El llegendari porter barcelonista Antoni Ramallets, va estar al Club des del 1946 fins just després de la final de la Copa d’Europa a Berna, l’any 1961, aquella dels pals quadrats. L’Antoniu, com el coneixia tothom, destacava per les seves immenses qualitats sota pals, especialment àgil i valent, i també pel seu atractiu físic i per l’elegància. Es va consagrar definitivament al Mundial del 1950, el del Maracanazo al Brasil guanyat per l’Uruguai, en el qual la selecció espanyola va quedar en tercer lloc i al qual, en principi, Ramallets acudia per ser el tercer porter.

Després del primer partit, l’aleshores seleccionador Guillermo Eizaguirre, va confiar amb ell per el segon partit. Allà va lluir a tal nivell que la premsa local el va rebatejar com el gat de Maracanà i o belho goleiro. Ramallets va destacar especialment el dia que Espanya va derrotar Anglaterra per 1-0, quan va desesperar als davanters anglesos, que es van veure impotents per a foradar la porteria espanyola. Diu la llegenda que va ser el locutor Matías Prats qui li va col·locar l’etern renom de gato con alas en comparar-lo, durant una transmissió, amb un pobre moix molt popular a l’Espanya de l’època, nascut amb sengles protuberàncies als colzes que talment semblaven ales d’ocell.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

Ramallets es va consagrar com el porter titular del FC Barcelona durant una dècada, convertint-se en un dels millors porters de la història blaugrana. Va disputar un total de 473 partits amb el Club, i va formar part de plantilles llegendàries, com el Barça de les Cinc Copes de la temporada 1951/52. Compta amb un palmarès excepcional, 6 Lligues, 2 Copes de Fires, 2 Copes Llatines, 5 Copes d’Espanya, 3 Copes Eva Duarte, i va aconseguir el Trofeu Zamora en cinc ocasions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut