L’adeu prematur de Schuster amb Alemanya (X)

L’adeu prematur de Schuster amb Alemanya (X)

El 1982 es va perdre el Mundial per lesió, i un any més tard va rebutjar la convocatòria per a un partit amistós a causa del naixement del seu tercer fill

EL PROTAGONISTA

Bernd Schuster (Augsburg, 1959)

MUNDIAL

Espanya 1982 i Mèxic 1986

LA HISTÒRIA

El 1982 es va perdre el Mundial per lesió, i un any més tard va rebutjar la convocatòria per a un partit amistós a causa del naixement del seu tercer fill. Des d’aleshores mai més va anar convocat amb la seva selecció.

Bernd Schuster era un dels millors migcampistes de l’època. Amb només 20 anys ja s’havia convertit en un jugador clau per a la selecció alemanya, que es va proclamar campiona de l’Eurocopa d’Itàlia de l’any 1980, en què l’alemany va adquirir un paper principal ja assentat a l’onze titular. Dos anys més tard no va poder assistir al Mundial que se celebrava a Espanya a causa d’una greu lesió que el va mantenir un any fora dels terrenys de joc.

El 1983, amb només 23 anys i 21 internacionalitats, Schuster va rebutjar la convocatòria per disputar un partit amistós davant la selecció d’Albània a causa del naixement del seu fill aquell mateix dia. Aquella decisió va portar cua, i és que des d’aleshores el que era un dels futbolistes més destacats de l’elit europea no va tornar a participar amb la selecció alemanya. La pressió mediàtica i la polèmica relació amb la premsa i el cos tècnic van allunyar definitivament el jugador de la ‘mannschaft’. D’aquesta manera, Schuster no va participar en el Mundial de Mèxic del 1986 ni tampoc en el d’Itàlia del 1990, edició de la qual el combinat alemany es va proclamar campió.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

Després d’estar un any fora dels terrenys de joc per culpa d’una greu lesió provocada per una dura entrada d’Andoni Goikoetxea, Schuster va tornar per continuar exhibint la seva qualitat. Va ser l’any 1985 quan es va veure la millor versió de l’alemany al Camp Nou. Però la difícil relació amb la Junta Directiva va fer que el 1988 fitxés pel Reial Madrid i posteriorment per l’Atlètic de Madrid, fins que l’any 1993 va tornar a la Bundesliga alemanya. L’any 1997 va posar punt final a la seva carrera com a futbolista i va iniciar la seva trajectòria a les banquetes. Xakhtar, Reial Madrid, Getafe i Màlaga són alguns dels clubs que va entrenar. Actualment és l’entrenador del Dalian Yifang xinès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut