El FC Barcelona, quart club esportiu més valuós del món

El FC Barcelona, quart club esportiu més valuós del món

Segons l’informe anual de la prestigiosa revista nord-americana ‘Forbes’, el club blaugrana està valorat en 4.060 milions de dòlars, només per darrere de Dallas Cowboys, Manchester United i Reial Madrid

Segons l’informe anual de la prestigiosa revista nord-americana ‘Forbes’, especialitzada en el món dels negocis i les finances, el FC Barcelona és el quart club esportiu més valuós del món. ‘Forbes’ elabora anualment aquesta llista, en què té en compte els acords televisius, els contractes amb els jugadors i les despeses, entre altres paràmetres, i elabora el rànquing dels 50 clubs més valuosos, en què ha situat el Barça en quart lloc, amb un valor total de 4.060 milions de dòlars. Així doncs, el club blaugrana es manté en la mateixa posició que l’any passat però superant clarament el seu valor amb un increment del 12%, el qual era de 3.640 milions de dòlars el darrer any.

Top 3 d’equips de futbol i Top 4 total

Per davant del FC Barcelona només hi trobem tres clubs: els Dallas Cowboys (4.800 milions de dòlars), el Manchester United (4.1200 milions de dòlars) i el Reial Madrid (4.090 milions de dòlars), amb els dos clubs de futbol molt a prop dels culers i amb el conjunt de la NFL en primera posició, igual que el curs passat. En cinquena posició, just darrere del Barça, hi trobem els New York Yankees (4.000 milions de dòlars), seguits dels New England Patriots (3.700 milions de dòlars), els New York Knicks (3.600 milions de dòlars), Los Angeles Lakers (3.300 milions de dòlars), els New York Giants (3.300 milions de dòlars) i un empat en la 10a posició, entre els Golden State Warriors i els Washington Redskins (3.100 milions de dòlars).

En total, tres equips de futbol al Top 10 –entre els quals el Barça–, a més de quatre de la NFL, tres de l’NBA i un de la MLB. Si ens centrem només en el Top 10 dels equips de futbol, en què el Barça és tercer, el segueixen el Bayern de Munic (3.063 milions de dòlars), el Manchester City (2.474 milions de dòlars), l’Arsenal (2.238 milions de dòlars), el Chelsea (2.062 milions de dòlars), el Liverpool (1.944 milions de dòlars), la Juventus (1.472 milions de dòlars) i el Tottenham (1.237 milions de dòlars).

El Barça, líder en el valor de l’uniforme i els patrocinis de l'estadi

A més, el conjunt blaugrana lidera la classificació d’equips de futbol amb més valor de la seva equipació i dels patrocinis de l’estadi, amb un valor mitjà anual de 247 milions de dòlars. El segueixen de lluny el Manchester United (202 milions de dòlars), el Reial Madrid (200 milions de dòlars), el Chelsea (135 milions de dòlars), el Bayern de Munic (121 milions de dòlars), el PSG (100 milions de dòlars), l’Arsenal (94 milions de dòlars), el Liverpool (92 milions de dòlars), el Tottenham (81 milions de dòlars) i el Manchester City (78 milions de dòlars).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut