El darrer partit de la temporada: la selectivitat

El darrer partit de la temporada: la selectivitat

Un total de 28 esportistes de Masia 360 formen part dels 32.000 joves catalans que aquesta setmana s’han examinat de les Proves d’Accés a la Universitat buscant la nota que els permeti estudiar la carrera universitària que desitgen

Un total de 28 esportistes de Masia 360 formen part dels 32.000 joves catalans que s’han examinat aquests dies de les proves de selectivitat. D'aquests, són 13 els que viuen a la Residència Masia - Centre de Formació Oriol Tort. Es tracta d’Oriol Busquets, Martí Vilà, Chumi, Edgar Fernández, Riqui Puig i David Alfonso (futbol); Sergi Martínez i Raimon Carrasco (bàsquet); Hugo Alonso i Roberto Gregorio (futbol Sala); David Estepa i Dani Ramos (handbol) i Gerard Miquel (hoquei Patins). “La selectivitat és com la final d’un gran torneig. Provoca molts nevis, però afortunadament juguem al Barça i estem acostumats a suportar la pressió”, explica somrient un Riqui Puig, del Juvenil B de futbol, que la propera temporada vol estudiar ADE a Barcelona.

“Compaginar estudis i esport suposa un gran esforç, un alt nivell d’exigència, però ells ho porten molt bé”, comenta Ana Merayo, responsable de l’Àrea de Tutoria de Masia 360. Els precedents estan al seu costat. El 95% dels estudiants de la Masia que s’han presentat a la selectivitat fins ara l’han aprovat. Aquest any, el jugador del Juvenil A, Oriol Busquets, és qui s’ha presentat amb la millor mitjana del Batxillerat: un 9,2.

Cada vegada més universitaris

I es que més de la meitat dels 116 esportistes de més de 18 anys que formen part de Masia 360 han cursat aquesta temporada estudis universitaris. “Nosaltres centrem tots els nostres esforços en els nois i noies de 16 i 17 anys. És on posem totes les nostres armes, inclosa la persuasió, perquè l'esportista no abandoni la seva formació i segueixi estudiant, ja que només això el farà millor esportista, millor persona i un professional preparat per afrontar el futur. Nosaltres l’orientem i l'ajudem a triar el que vol estudiar. L'ajudem a descobrir el que li agrada, ja que una bona orientació vocacional li permetrà compatibilitzar formació i esport, ja que rendir a un alt nivell en les dues facetes és molt dur i sacrificat”, explica Ana Merayo. Així, a Masia 360 trobem, entre d’altres, jugadors com Jordi Tur (Juvenil A), que estudia ADE; Sergio González (futbol sala), que fa ADE i Dret a la vegada; Teresa Morató (futbol femení), que cursa CAFE; Víctor Tremps (handbol), que fa Psicologia; Aleix Font (bàsquet), que es posa la bata blanca al Clínic, on estudia Medicina, i Manel Roman (hoquei patins), que estudia Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials. Aquesta és la nova generació d’esportistes de Masia 360. Joves amb carrera dual que tenen un pla B per a la seva vida professional.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut