Movistar Inter – FC Barcelona Lassa: La Lliga s’escapa a l’últim assalt (2-1)

Els d’Andreu Plaza ho han donat tot a Torrejón de Ardoz i han buscat el títol de la LNFS fins al final, però un gol de Ricardinho a tres minuts per a la conclusió ha deixat el Barça a tocar de la glòria

No ha pogut ser i el FC Barcelona Lassa no ha pogut guanyar la LNFS. S’ha quedat a les portes i ha merescut més, especialment en aquest cinquè partit de la sèrie jugat a Torrejón de Ardoz, però un gol de Ricardinho a tres minuts del final ha decidit que el títol sigui fos a l’Inter. Un final cruel per a un equip que ha lluitat fins al final i que ha dominat un enfrontament que ha inaugurat Gadeia, que ha igualat Roger a cinc minuts per al final però que el portuguès de l’equip madrileny ha acabat decidint.

Ha estat un duel marcat per la tensió, l’emoció, la intensitat i la igualtat. Des d’un primer moment s’ha notat que el matx a Torrejón de Ardoz era a caixa o faixa i que qualsevol errada es podia pagar cara. Ni el gol inicial de l’Inter, en una rematada de primeres de Gadeia (1-0, min 7) en la primera ocasió clara dels locals, ha fet desaparèixer una mica la tensió. El que sí que ha fet, però, ha estat provocar la reacció del Barça, que ha buscat l’empat abans del descans i que ja no s’ha aturat fins al final. La fèrria defensa, la manca de profunditat en determinants moments i les aturades d’Herrero, però, han dificultat la feina.

Al primer període Joselito ha tingut la més clara, en un potent xut que ha obligat el porter de l’Inter a lluir-se (min 13), tot i que Ferrao, Dyego i Joao han tingut alguna ocasió. També les ha tingut l’Inter abans del descans, una de les més clares en un xut de Rafael sobre la botzina, però un atent Paco Sedano ha permès que els blaugranes no iniciessin la segona meitat amb el 2-0.

Un dominador sobre la pista

Netejat de faltes, el Barça ha tornat a la pista a totes. Amb una pressió alta que ha deixat tocat l’Inter, ha dominat i ha estat a punt d’aprofitar aquests primers minuts blaugrana. Dyego, de fet, ha tingut dues accions clares, però totes dues han acabat fora, i Joselito ha fregat el gol després d’una assistència franca de Joao, que l’havia deixat sol davant del porter (min 29). Davant d’això, els locals han esperat al darrere i han buscat alguna errada o recuperació per fer mal. Els exemples, una mitja volta d’Humberto que ha tocat al pal i ha acabat fora (min 25), o una aturada sensacional de Paco Sedano en una jugada d’estratègia (min 28).

Però el que ha seguit atacant ha estat el Barça, amb insistència i ocasions constants. Fins i tot hi ha hagut un travesser, després d’un xut d’Adolfo, que ha estat a punt d’empatar (min 33). Finalment, els d’Andreu Plaza han trobat el premi que buscaven i Roger, en una posició escorada, ha clavat un golàs amb un xut creuat que ha fet creure en la Lliga (1-1, min 35).

Però Ricardinho decideix

Un gol més que merescut per al Barça, que ha tingut el 2-1 en un cop de tacó de Ferrao que ha fregat el pal (min 37). Però tot l’esforç de l’equip blaugrana ha quedat liquidat per una jugada personal de Ricardinho (2-1, min 37), en l’única oportunitat que ha tingut el portuguès en tot el partit però que ha estat suficient per decidir una final en què el Barça ha merescut més i de la qual ha marxat amb les mans buides però amb la sensació d’haver fet una gran feina.