ElPozo Múrcia – FC Barcelona Lassa: Triomf als penals i a la final! (2-2, 1-3)

El conjunt d’Andreu Plaza supera els murcians en un partit frenètic –amb pròrroga i penals– i jugarà la final dels playoffs de la Lliga. A més, els culers disputaran la propera edició de la Lliga de Campions

El FC Barcelona Lassa estarà a la final dels playoffs de la Lliga Nacional de Futbol Sala. Els blaugranes han superat als penals ElPozo Múrcia (1-3) després d’haver empatat 2-2 amb gols de Ferrao i Dyego en el que era el tercer partit de la sèrie de les semifinals. Els d’Andreu Plaza han hagut de superar diverses adversitats, com l’expulsió de Juanjo i la remuntada dels locals a l’inici de la segona part, però finalment han assolit la victòria als penals, transformats per Aicardo, Lozano i Ferrao.

El primer temps ha començat amb molt de respecte i igualtat entre tots dos equips, sabedors del que hi havia en joc. A poc a poc els barcelonistes han intentat controlar el partit, i les primeres ocasions no han trigat a arribar mitjançant Ferrao i Adolfo. Els locals també ho han intentat, però Álex i Andresito s’han trobat amb un gran Juanjo sota pals.

Resistència blaugrana amb premi final

El partit continuava totalment igualat, fins que ha arribat l’oportunitat més clara. Minut 14 i sisena falta culer que suposava un doble penal per als murcians. Bebé, però, ha fallat el llançament des dels 10 metres, i el seu xut ha marxat fora. Un minut després ha arribat una nova acció clau. Juanjo ha tocat la pilota amb el braç fora de l’àrea i l’àrbitre ha sancionat l’acció amb vermella directa. De nou doble penal, aquest cop llançat per Raúl Campos i aturat amb el peu per Paco Sedano, acabat d’incorporar.

Els blaugranes, amb només quatre homes en pista, han pogut mantenir la porteria a zero durant els dos minuts d’inferioritat numèrica i han aguantat els atacs locals. A més, a només tres minuts per al final del primer temps ha arribat el premi al gran treball culer. Gran anticipació de Ferrao, que es planta davant de Fabio i defineix a la perfecció amb la dreta per avançar els culers tot just abans del descans (0-1, minut 17).

Reacció local

La segona part ha començat de la pitjor manera per als d’Andreu Plaza, i Fernando, amb un gran xut llunyà, ha sorprès Sedano per empatar (1-1, minut 21). Tot just un minut després ElPozo ha tornat a sorprendre la defensa blaugrana amb un xut ajustat de Miguelín per avançar-se al marcador (2-1, minut 22).

Els culers han intentat reaccionar, però Fabio s’ha mostrat molt segur sota pals. També Sedano ha hagut de fer intervencions de mèrit per mantenir amb vida els visitants, i els barcelonins finalment han trobat el premi en atac. Gran retall de Dyego sobre Matteus i magnífic xut del brasiler amb l’esquerra per tornar a empatar el matx (2-2, minut 33). Als darrers minuts el marcador no s’ha mogut i el duel se n’ha anat al temps extra.

Els penals, decisius

Ja a la pròrroga, els d’Andreu Plaza han dominat i han creat innumerables ocasions, amb dos pals –de Batista i Ferrao– inclosos, però la pilota no ha volgut entrar i el partit s’ha hagut de decidir als penals. Aicardo ha anotat el primer, però Álex ha igualat per als locals. Lozano ha estat l’encarregat de marcar el segon, i Andresito ha fallat el seu llançament en relliscar tot just abans de xutar. Ferrao, sabedor que si marcava el tercer penal donaria el triomf als culers, no ha fallat des del punt de penal i ha certificat l’accés barcelonista a la final i la classificació per a la propera edició de la Lliga de Campions.