FC Barcelona B – Reial Racing Club: El filial puja a Segona A! (0-0)

Els homes de Gerard López han controlat en tot moment el partit i han fet valer el triomf al Sardinero per aconseguir l’ascens a la Divisió de Plata

El Barça B ja és equip de Segona A. El conjunt de Gerard López ha empatat (0-0) amb el Racing al partit de tornada de la darrera eliminatòria del play-off, i gràcies al triomf per 1-4 al Sardinero, els culers han aconseguit el desitjat ascens a Segona A. El filial blaugrana torna a la màxima divisió, on pot estar després d'una espectacular temporada a la Segona B, on els barcelonins van aconseguir també el títol de campions de Lliga del grup III.

El partit ha començat amb uns primers minuts carregats de tensió i intensitat, amb tots dos equips sabedors del que hi havia en joc. A poc a poc el matx ha anat guanyant en joc ofensiu, amb algunes arribades però sense ocasions clares en cap de les dues porteries.

Primeres ocasions

Amb el pas dels minuts, el conjunt blaugrana ha anat controlant la pilota, i Gumbau, amb un xut creuat, ho ha provat als 16 minuts de joc, però el seu llançament ha marxat a la dreta de la porteria visitant. Només quatre minuts després, Aleñá, amb una gran volea, ha estat a punt de marcar, i Romera, amb un xut ras i sec que ha fregat el pal, ha tingut la més clara del primer temps (minut 23).

La rèplica visitant no ha trigat a arribar i el Racing ha tingut l’ocasió més clara als 30 minuts de joc, amb una bona acció que ha acabat amb un xut creuat de Granero que ha fregat el pal. Tot i així, els de Gerard López han continuat dominant i controlant el matx, que ha arribat al descans amb l’empat a zero al marcador.

Segon temps de control blaugrana

La segona meitat ha començat amb una ocasió claríssima per als blaugranes: passada a l’espai d’Aleñá per a Romera i la centrada del ’9’ blaugrana la remata per damunt del travesser Alfaro (minut 51). La rèplica visitant ha arribat al 58, quan una rematada a boca de canó de Gándara dins l’àrea petita blaugrana l’ha aturat amb el peu José Suárez per salvar els culers.

Les ocasions barcelonistes continuaven arribant, i Alfaro (minut 69) ha estat a punt de marcar en una gran acció per banda dreta, però el seu xut creuat ha marxat fregant el pal. També Aleñá (minut 75), després d’una gran acció individual, s’ha trobat amb Crespo, que ha refusat a córner. I Abel Ruiz, amb un mà a mà al temps afegit, també ha tingut l’opció d’anotar el gol del triomf, però el marcador no s’ha mogut.

Finalment, empat sense gols que, sumat al contundent triomf blaugrana al Sardinero a l’anada (1-4), permet al FC Barcelona B ascendir a Segona A per sisena vegada en la seva història. Després d’una espectacular temporada, l’any vinent el filial culer disputarà la Divisió de Plata.