El Barça Innovation Hub i el MIT celebren una conferència conjunta a Boston

El Barça Innovation Hub i el MIT celebren una conferència conjunta a Boston

La trobada sobre el futur de l’anàlisi i la gestió de les dades en el sector esportiu ha comptat amb la participació del directiu Jordi Moix i del vicepresident executiu del Massachusetts Institute of Technology, Israel Ruiz

El FC Barcelona està utilitzant la Gira 2017 per explicar, en diferents fòrums dels Estats Units, els principals projectes estratègics del Club, com el Barça Innovation Hub (BiHub), amb el qual està creant el centre de coneixement i innovació número 1 del món de la indústria de l’esport. El Massachusetts Institute of Technology (MIT), la prestigiosa institució i universitat nord-americana dedicada a la recerca i a la investigació, ha estat l’escenari ideal per celebrar la primera conferència sobre el futur de la indústria de l’esport en el marc del BiHub.

L’esdeveniment ha comptat amb la presència del directiu Jordi Moix, el director de Planificació Estratègica i Innovació del Club, Javier Sobrino, i Maurici López-Felip, membre de l’Àrea d’Esports Col·lectius. Per part del MIT ha participat en l’acte el vicepresident executiu, Israel Ruiz. La trobada ha tingut lloc a la seu del MIT, amb una asistència de més de cent membres de l’entorn de la universitat entre professors, estudiants, empresaris i institucions esportives.

Després de la intervenció de Jordi Moix, Javier Sobrino ha presentat el Barça Innovation Hub, i en la seva exposició ha transmès la satisfacció del Club de poder col·laborar amb una de les institucions més prestigioses en l’àmbit del coneixement. Sobrino ha centrat la seva conferència a explicar les cinc àrees de coneixement que integren el projecte del Barça Innovation Hub: Esports Col·lectius, Rendiment, Serveis Mèdics i Nutrició, Tecnologia i Ciències Socials. A continuació, diferents professors del MIT han exposat les seves línies de recerca que poden servir com a punt de partida per a futurs projectes de col·laboració entre el Club i la universitat.

Per part del Club, ha participat en la conferència Maurici López-Felip, membre de l’Àrea d’Esports Col·lectius, que ha exposat la particular visió que té el Club en el camp de les analítiques esportives. “Tradicionalment, la cultura de les analítiques esportives se centrava en el rendiment dels jugadors i es basava en les jugades exitoses o frustrades. Tot i això, l’Àrea d’Esports d’Equip del FC Barcelona és una de les poques institucions que investiguen un nou estil d’analítiques, virant cap a la visió panoràmica de l’equip com a unitat i el seu rendiment en un context. La dinàmica, la natura dels esports en equip, com el futbol, són impossibles d’entendre amb les tècniques tradicionals d’analítiques esportives. Per tant, la resposta no és continuar mirant les jugades fora del context, sinó analitzar les dinàmiques segons el moviment coordinat i els sitemes complexos que integren un partit”.

“És per això que en el futur de la investigació dels esports en equip –ha continuat López-Felip– volem discutir sobre la naturalesa dels comportaments complexos que emergeixen d’interaccions no linears entre els atletes i el seu entorn”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut