Josep Segura aposta per la continuïtat del model a l’Àrea de Futbol

Josep Segura aposta per la continuïtat del model a l’Àrea de Futbol

El nou mànager esportiu de futbol i el vicepresident esportiu Jordi Mestre detallen els nous rols a l’organigrama i recorden els èxits assolits per part del Club durant els últims anys en la formació de jugadors

Aquest dimarts al migdia el vicepresident esportiu Jordi Mestre i el mànager esportiu de futbol Josep Segura han presentat el nou organigrama de l’Àrea de Futbol. En la roda de premsa el vicepresident ha destacat que Segura tindrà dos grans objectius: potenciar l’Àrea de Futbol i coordinar totes les parcel·les d’aquesta àrea.

Tal com s’ha explicat, les tasques de Segura es basaran en la visió global de les quatre àrees que configuren la figura del mànager esportiu de futbol: entrenadors, programa, selecció de jugadors i gestió dels jugadors joves. Josep Segura s’encarregarà d’aglutinar les idees dels secretaris tècnics en aquests àmbits. “Jo faré d’element de suport en tota aquesta feina”, ha assegurat el nou mànager esportiu de futbol. Cal recordar que José Mari Bakero i Guillermo Amor, anunciats fa pocs dies com a responsables del futbol formatiu professional, exerciran de vincle entre aquesta àrea i el primer equip.

A banda de les tasques que durà a terme Segura, el mànager esportiu també ha destacat la filosofia que ha de seguir el Club. En primer lloc, ha explicat que tots els equips han de jugar igual, de manera que “s’està duent a terme un control de qualitat per tal que el treball diari dels entrenaments arribi als partits”. Alhora, Segura ha volgut remarcar la continuïtat en la manera de treballar: “És el que ens ha portat a ser grans i que molts jugadors vulguin formar part del nostre model. Per tant, hem de preservar-lo com sigui. El model és el mateix, el que canvia és la forma d’interpretar-ho amb el pas del temps”.

Per tal d’assegurar aquesta continuïtat, Segura ha remarcat la importància de tenir un equip en què tots els integrants vagin cap a un mateix objectiu. “M’agraden els equips de treball que entenguin una línia en la qual es vol treballar i això és el que estem fent, tenint contacte directe amb els treballadors”. Preguntat per la marxa d’alguns jugadors de la Masia, Josep Segura ha fet la reflexió següent: “Sempre se’ns demana per què no igualem a nivell econòmic les ofertes dels equips anglesos cap als nostres jugadors, però mai s’ha demanat que ells igualin el nostre model de formació de jugadors. S’ha demostrat que històricament hem estat referents en aquest àmbit”.

Josep Segura ha posat com a exemple del bon funcionament d’aquest model a Andrés Iniesta, assegurant que el manxec “és l’alma mater de l’estil i la idea que ha fet gran el FC Barcelona”. Finalment, també s’ha descartat la formació d’un segon filial –Barça C-, ja que “no es donaven les condicions necessàries per tenir aquest equip”. “Buscarem en forma de cessions properes al nostre entorn la manera que els jugadors que no puguin jugar al Barça B, puguin seguir progressant”, ha afegit el nou mànager esportiu de futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut