El Manchester United, un històric que trepitja fort

El Manchester United, un històric que trepitja fort

L’equip anglès, vigent campió de l’Europa League, vol tornar a ser un dels grans referents del futbol mundial

El segon rival que s’enfronta amb el FC Barcelona a la gira de pretemporada de l’equip blaugrana als Estats Units és el Manchester United, vigent campió de l’Europa League i l’EFL Cup. Els anglesos, que en els darrers anys havien perdut protagonisme al seu país i a Europa, aspiren a tornar a ser un dels referents del món futbolístic. Per fer-ho, el United sembla haver trobat la fórmula de l’èxit de la mà de José Mourinho, que entrena una plantilla amb pocs, però importants retocs respecte a la temporada passada.

Referent mundial

El Manchester United és un dels referents del món futbolístic gràcies, entre altres coses, a les 3 Champions i les 20 Lligues aconseguides. L’equip anglès, acostumat a ser un dels clubs més importants de la història, continuarà mantenint l’estructura que els ha dut a guanyar l’Europa League la temporada 2016/17, un èxit, però, que contrasta poc amb els títols aconseguits durant l’època més gloriosa dels d’Anglaterra.

Els 'red devils', que en els darrers anys han perdut pes a Europa i també a la Premier League, volen ser protagonistes de nou. Per fer-ho, semblen haver trobat una fórmula que funciona i segueix l’essència del futbol anglès: el joc directe combinat amb el treball solidari i el gran desplegament físic dels seus jugadors.

Continuïtat per seguir guanyant títols

L’equip anglès, dirigit per José Mourinho des de l’estiu del 2016, presenta poques novetats respecte a la temporada passada per tornar al cim del futbol internacional. El més sonat, però, ha estat el fitxatge de Lukaku, que s’uneix al del suec Víctor Lindelöf, provinent del Benfica, com les dues úniques altes del United (a banda d’Andreas Pereira i Guillermo Varela, que retornen de les seves cessions). El davanter belga, que arriba procedent de l’Everton, està cridat a ser el golejador dels red devils els pròxims anys.

Per altra banda, si Lukaku ha arribat a Old Trafford, Wayne Rooney ha pres el camí contrari, retornant a l’Everton. La de Rooney és una de les sortides més sonades d’aquest mercat d’estiu, com també ho és la del suec Zlatan Ibrahimovic, que va acabar contracte amb el Manchester United a final de temporada. L’exblaugrana, juntament amb Januzaj, nou fitxatge de la Reial Societat, i el porter Johnstone, cedit a l’Aston Villa, tanquen el capítol de baixes.

FC Barcelona - Manchester United

El Manchester United va començar amb bon peu el seu pas per la International Champions Cup vencent per 2 gols a 0 al Manchester City en el primer derbi de la ciutat jugat a l’estranger, i també va aconseguir superar el Reial Madrid als penals (1-2) després d'empatar a un en els 90 minuts reglamentaris. Els anglesos seran el proper rival del FC Barcelona aquest dijous 27 de juliol a la 01.35 hores al FedEx Field, a Washington. Allà, Ernesto Valverde gaudirà d’una nova oportunitat per continuar preparant l’equip barcelonista de cara a la nova temporada 2017/18.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut