Jordi Moix: “Tindrem una casa més confortable de la qual tots els culers ens sentirem molt orgullosos”

Jordi Moix: “Tindrem una casa més confortable de la qual tots els culers ens sentirem molt orgullosos”

“L’aprovació inicial de la modificació urbanística per impulsar l’Espai Barça culmina set anys de feina intensa i, ara, ens toca continuar amb el procés administratiu corresponent”, ha afirmat el comissionat de l'Espai Barça

L’Espai Barça va rebre aquest dimecres la llum verda de la Comissió d’Ecologia Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, després del debat polític dels partits amb representació municipal i de l’aprovació inicial de la proposta de Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que ha presentat el govern de la ciutat. El comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha atès Barça TV per fer una valoració d’un pas important i vital per seguir amb el projecte: “L’aprovació inicial de la modificació urbanística per impulsar l’Espai Barça culmina set anys de feina intensa i, ara, ens toca continuar amb el procés administratiu corresponent”.

Moix ha explicat que aquesta proposta s’ha aprovat a partir de tres bandes: “Primer el Club, propietari dels terrenys i qui fa la proposta d’endreçament de l’Espai; en segon lloc, l’Ajuntament, que és qui ha de donar el permís i, en tercer lloc,  el barri de les Corts com a veí nostre per trobar la millor solució i sintonia”. “Aquesta proposta que s’ha aprovat ara és el marc de treball per continuar amb el procés administratiu corresponent”. En aquest sentit, Moix ha revelat que ara queda un tràmit lògic en aquest tipus de processos que “començarà amb l’exposició pública del document aprovat per l’equip de govern de l’Ajuntament, el qual es presentarà a les diferents entitats i associacions del barri i de la ciutat que donaran la seva valoració al respecte i que, posteriorment, el Club i la ciutat les analitzaran i les portaran a l’aprovació definitiva de la ciutat, en un primer terme, i de la Generalitat, en última instància”.

Moix ha asseverat que aquesta aprovació permet treballar en paral·lel per “encarregar projectes tècnics d’edificació del Nou Camp Nou, el Nou Palau i iniciar els ‘title rights’, una de les fonts principals de finançament”. “Hi ha empreses interessades que, pel que és la ciutat, l’atractiu turístic que té, la força del Barça com a club amb una proposta de campus integradora, amb més instal·lacions amb món Barça, esport, cultura i investigació, tot això té un paquet molt atractiu per a una empresa de magnitud internacional i que es vincularà amb el cognom de l’estadi”. I ha puntualitzat: “Amb les condicions de mercat actuals intentarem tenir el finançament adequat amb el compromís que vam adquirir en el referèndum que la inversió de la transformació no representés un afebliment de la situació financera del Club i siguem sent competitius”.

El comissionat de l’Espai Barça ha argumentat que la transformació es fa perquè tothom “senti el Barça una mica més a prop seu”. “Tindrem una casa molt millor, acollidora, molt més confortable i representativa de la qual tots els culers ens sentirem molt orgullosos”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut