El Barça visita el Congrés dels Estats Units

El Barça visita el Congrés dels Estats Units

El vicepresident Jordi Cardoner ha participat en una conferència en el qual ha destacat la importància de l’educació dels mes joves gràcies a l’esport

En una conferència titulada Com l’accés a l’esport revitalitza les comunitats, el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner ha participat en una xerrada al Congrès dels Estats Units. Aquesta conferència ha estat organitzada per la US Soccer Foundation i ha comptat la presència del congressista i copresident del Caucus de futbol al Congrès, Darin Lahood, el president i CEO de la US Soccer Foundation, Ed Foster-Simeon, el Director Executiu de l’Aspen Institute, Tom Farrey, la portaveu de la majoria durant els vuit anys de presidència de Barack Obama als Estats Units, Nancy Pelosi, els congressistes Grace Meng, Rick Larsen, Kyrsten Sinema, Debbie Wasserman Schultz i el senador Todd Young.  A l’acte també l’ha acompanyat l’Ambaixador del Club Juliano Belletti, el CEO, Òscar Grau, el vicepresident Jordi Mestre i els membres de la junta directiva Jordi Moix, Joan Bladé, Silvio Elías, Enric Tombas, Josep Ramon Vidal-Abarca i Maria Vallès. També ha comptat amb la presència de James Costos assessor del Club.

L’acte ha estat moderat per Tom Farrey que ha parlat de com els esports poden ajudar a millorar la vida als joves i allunyar-los de perills que poden patir. Cardoner, que ha iniciat l’acte recordant que aquest dimarts fa 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona, ha explicat la importància de l’educació dels més joves gràcies als esports i ha parlat del programa FutbolNet que començarà a Nova York, Washington i Miami a partir de la propera tardor. En aquest sentit, el senador d’Indiana Todd Young ha revelat que actualment juga a futbol amb exjugadors importants com ara l’exjugador nord-americà Cobi Jones que va participar amb Estats Units als Jocs Olímpics de Barcelona 92’.

Davant de més de 200 persones presents a l’acte el vicepresident culer també ha incidit en els pilars que els joves esportistes de La Masia reben per tal de millorar en la seva vida esportiva i personal; humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip. També ha destacat la globalitat d’un club com el Barça sent líder a les xarxes socials amb més de 300 milions de seguidors, i la feina feta per la Fundació a més de 50 països arreu del món i que arriba a més d’un milió de nens cada any.

Ha destacat la importància dels Estats Units com a país per desenvolupar el soccer i l’interès del FC Barcelona per poder ajudar a aquest creixement en un país on el futbol no té l’arrelament d’altres esports tot i el creixement notable els darrers anys. A més, també ha recordat l’interès del Club per crear un equip de futbol femení i que espera que competeixi a partir de la propera primavera. Amb la inauguració de l’oficina del Barça a Nova York ara fa gairebé un any, aquests projectes seran més fàcil de dur a bon port.

Per la seva banda, Ed Foster-Simeon, president i CEO de la US Soccer Foundation s’ha fet ressò de la feina feta per la seva organització amb comunitats amb problemes i com el futbol els ha servit per poder integrar-se en els barris i millorar la seva qualitat de vida. També ha assenyalat que tot i la feina feta fins ara, encara queden moltes coses a fer per tal d’ajudar als més necessitats.

L’acte ha finalitzat amb un cocktail on els assistents han pogut conversar de diferents iniciatives per portar a terme plegats i amb el ferm interès de seguir col·laborant de manera conjunta en projectes comuns. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut