Premi Edelmira Calvetó a l'equip d'hoquei herba femení 'Mamis culeres'

Premi Edelmira Calvetó a l'equip d'hoquei herba femení 'Mamis culeres'

La presidenta del GEC, Maria Teixidor, argumenta l’elecció amb l’exemple d’aquest grup de mares lluitadores que es van iniciar en la pràctica esportiva en acompanyar els seus fills als entrenaments

En el marc del 38è Congrés Mundial de Penyes del FC Barcelona, el Grup Edelmira Calvetó ha atorgat el premi que porta el nom de la primera sòcia del Club a les ‘Mamis Culeres’, un grup de dones majors de 35 anys que es van iniciar en la pràctica esportiva en acompanyar els seus fills i filles als entrenaments d’hoquei herba del Club. El premi l’ha lliurat durant el Congrés la presidenta del Grup Edelmira Calvetó (GEC) i vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor, i l’han recollit integrants d’aquest grup de mares format per Emma Martí, Mònica Garcia, Eulàlia Batet, Paola Cucagna, Mariana Peirano, Gabriela Mellado, Laura Sala, Montse Perarnau, Mariana López, Dolors Ferrer, Elisabeth Sancho i Dori Molina.

“Sou un exemple de barcelonisme”, ha dit Maria Teixidor a les guardonades. “Gràcies a la vostra iniciativa, les ‘Mamis culeres’ vau aconseguir crear una nova modalitat d’hoquei herba que compta amb normativa, lliga i secció pròpies a la Federació Catalana d’Hoquei Herba, amb la qual cosa heu demostrat que la vostra empenta obre camins i que la vostra aposta és sòlida i ferma”. A més, ha destacat Teixidor, “sou un grup esportiu ben lligat al moviment penyístic, ja que totes sou membres de la Penya Blaugrana de Hockey”.

Les ‘Mamis culeres’ van néixer fa més de cinc anys quan un grup de mares, mentre esperaven i miraven com els seus fills i filles s’entrenaven en aquest esport, es van proposar ocupar una part del camp i, guiades per mares exjugadores, van començar a particar-lo al mateix temps i en el mateix horari en què ho feien els seus fills. A dia d’avui, Mamis Hockey és una nova modalitat d’hoquei herba. Disposa de la seva pròpia secció dins de la Federació Catalana d’Hoquei Herba, normativa i lliga pròpies.

Aquesta iniciativa fomenta la pràctica de l’esport femení i el fa compatible amb l’activitat familiar d’aquestes mares, la majoria de les quals va descobrir l’hoquei acompanyant els seus fills i filles als entrenaments i a les diferents competicions. La seva pràctica permet a moltes dones que sovint no han fet mai esport d’equip aprofitar el temps d’entrenament dels seus fills per fer exercici físic i, alhora, entendre i compartir amb ells la pràctica d’aquest esport. A més, les ‘Mamis culeres’ representen fermament els valors del Club, i en la seva filosofia hi ha el respecte i la confiança entre les jugadores i els clubs.

El Grup Edelmira Calvetó

El Grup Edelmira Calvetó (GEC) és un grup de treball creat el 2011 que porta el nom de la primera sòcia del Barça, una dona que a principis del segle XX va desafiar les normes socials i jurídiques que imperaven en aquella època per aconseguir ser inscrita com a sòcia quan els Estatuts del Club només reconeixien els homes. Aquest grup treballa dins del Club per donar protagonisme a la dona barcelonista, reivindicar el paper de les sòcies i reflexionar sobre el paper de la dona en l’esport. Està presidit per Maria Teixidor i integrat per Sor Lucía Caram i Rosa Maria Lleal, patrones de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Blaugrana de Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, Berguedà i Cerdanya, i la periodista Helena Garcia Melero.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut