Benfica – FC Barcelona Lassa: Empat agredolç (1-1)

El conjunt de Plaza ha empatat un matx que ha merescut guanyar, però un gol de Bruno Coelho quan faltaven 28 segons per al final ha evitat el triomf barcelonista

El Barça Lassa ha empatat a un contra el Benfica en el primer partit de la Masters Cup. Ferrao ha obert el marcador en el minut 11, però quan faltaven 28 segons per al final del matx, Bruno Coelho ha establert la igualada amb un gol de doble penal. Premi insuficient per al conjunt de Plaza, que ha merescut guanyar el partit, però que s’ha topat amb una gran actuació dels porters del conjunt lusità.

El partit ha estat intens des de l’instant inicial. Tant el Barça Lassa com el Benfica han disposat d’oportunitats per inaugurar el marcador des dels primers minuts, en els quals s’ha lluït especialment el porter local Roncaglio. Les ocasions del conjunt de Plaza eren constants i Ferrao, Adolfo i Rivillos han estat a punt de marcar el primer gol abans del minut 6 de partit. La resposta lisboeta ha arribat tímidament per part de Robinho, intermitent però perillós en els primers deu minuts. I si el porter visitant Roncaglio havia estat el millor en l’inici del matx, a l’equador de la primera meitat ha aparegut Paco Sedano. El capità blaugrana ha salvat dues ocasions del conjunt portuguès gairebé consecutives, i el Barça Lassa ha aprofitat el moment per avançar-se en l’electrònic.

Un gol de pissarra

En una jugada d’estratègia marca de la casa, Ferrao ha rematat dins l’àrea una gran passada d’Aicardo i ha obert el marcador en el minut 13. A partir del gol, els nois d’Andreu Plaza han aconseguit dominar el joc i han mantingut l’avantatge fins al descans, una diferència que es podria haver ampliat si una vaselina de Roger des de camp propi no hagués estat desviada per Roncaglio en la darrera jugada del primer temps.

La segona meitat ha començat com la primera, amb el Barça Lassa arribant de manera constant a la porteria de Correia. Dyego, Ferrao i Léo Santana han pogut obrir escletxa en el marcador, però no han aconseguit rematar-ho a la xarxa. El Benfica ha reaccionat als atacs blaugrana, però en l’oportunitat més clara dels lisboetes a la segona meitat, Rafael Henmi s’ha topat amb Paco Sedano, que ha aturat un contraatac local molt perillós conduït per Fabio Cecilio en el minut 28.

Cristiano evita la golejada blaugrana i el Benfica empata in extremis

Cap al minut 30, l’entrenador local ha fet entrar el porter Cristiano, que ha evitat més gols del Barça Lassa amb moltes aturades de mèrit al continu bombardeig dels jugadors de Plaza. Esquerdinha ha estat a punt de marcar el 0-2 en el minut 36, però Bruno Coelho ha tret la rematada del brasiler sota els pals. I en una darrera reacció d’orgull quan faltaven 28 segons per acabar, el Benfica ha forçat un doble penal a favor per mans de Joselito –sisena falta blaugrana–, i Bruno Coelho ha aconseguit batre el porter blaugrana per establir l’1-1 definitiu amb el qual s’ha arribat al final dels 40 minuts.

El Barça Lassa, que avui no ha pogut comptar ni amb Juanjo (lumbàlgia) ni amb Lozano (tram final de la recuperació de la seva lesió a la cuixa dreta), tornarà a jugar demà a les 15.30 hores contra l’Sporting de Portugal, l’actual sotscampió d’Europa.