Dos rivals coneguts i un d’inèdit

Dos rivals coneguts i un d’inèdit

Ernesto Valverde tornarà a Atenes, mentre que Mathieu o Buffon tornaran a trepitjar la gespa del Camp Nou

El FC Barcelona ha quedat enquadrat al grup D de la Lliga de Campions. Els rivals seran la Juventus de Torí, l’Olympiacos grec i l’Sporting de Portugal. D’aquesta manera, el FC Barcelona es retrobarà amb el seu botxí a la darrera edició, la Juventus de Buffon o Dybala.

El campió italià va superar els blaugrana per un global de 0-3 en l’eliminatòria de quarts de final. El precedent anterior a la Champions és de més alegria per als culers, ja que l’any 2015 l’equip va superar la Juve per 1-3 a la final de Berlín. Més recentment, tots dos clubs es van enfrontar, en aquesta pretemporada, en el primer matx de la International Champions Cup, amb victòria blaugrana per 1-2.

El segon rival blaugrana serà l’Olympiacos de Grècia, amb el qual mai s’ha enfrontat. Tot i això, als dos equips els uneix la figura de l’actual entrenador blaugrana, Ernesto Valverde. El tècnic va dirigir l’equip grec durant tres temporades –en dos cicles diferents– i va guanyar tres lligues i dues copes amb l’equip hel·lè.

L’altre rival del grup serà l’Sporting de Portugal de Jorge Jesús. El darrer precedent del FC Barcelona contra aquest rival és a la fase de grups de la Lliga de Campions a la temporada 08/09, amb un resultat global de 8-3 per al Barça.

Altres partits contra el conjunt lusità daten del Gamper de la temporada 1999/00 (3-1), un els setzens de la Copa de la UEFA de la temporada 1986/87 (2-2, victòria per valor dels gols a camp contrari) i la final de la Copa Latina de la temporada 1948/49 (2-1), sempre amb triomfs barcelonistes. Com a apunt final, la visita de l’Sporting al Camp Nou significarà el retorn de l’exblaugrana Jérémy Mathieu al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut