Real Valladolid – FC Barcelona B: Retorn per la porta gran (1-2)

Els homes de Gerard López han tornat a la divisió de plata de la millor manera possible: victòria davant un fort rival en un dels estadis més complicats de la categoria, gràcies als gols de Lozano i Marc Cardona

El filial barcelonista ha tornat a la Segona Divisió A de la millor manera possible. Després de dues temporades a Segona B, el Barça B ha retornat a la divisió de plata espanyola per la porta gran, amb un gran triomf davant el Valladolid (1-2) a l’Estadi José Zorrilla, gràcies als gols del ‘Choco’ Lozano i Marc Cardona.

El matx ha començat amb força igualtat, amb tots dos equips intentant controlar el partit però sense arribades clares a la porteria contrària. Als 17 minuts de joc, però, ha arribat la primera ocasió clara per als de Gerard: recuperació de Lozano davant l’exporter blaugrana Masip i Vitinho, a porteria buida, ha enviat la pilota per damunt del travesser.

Domini reflectit al marcador

El brasiler ha tornat a avisar amb un llançament de falta que ha marxat fora per poc (minut 26), i només un minut després ha arribat el primer gol de la nit. Gran acció per la banda dreta de Tarín, que ha arribat a la línia de fons i que ha fet l'assistència a Lozano, que no ha fallat a porteria buida per anotar el primer gol blaugrana de la temporada (minut 27).

Amb el gol, els blaugrana han controlat encara més el matx i, 11 minuts després, ha arribat el segon. Magnífic control orientat de Lozano per desfer-se del defensa i assistir a Marc Cardona, que no ha perdonat a porteria buida (minut 38).

Reacció local a la represa

El segon temps ha començat de manera frenètica, amb el Valladolid molt actiu intentant reaccionar per tornar a entrar al partit. I la pressió local ha acabat tenint premi: bona assistència de Nacho des de la banda esquerra i rematada a porteria buida d’Ibán Salvador, que ha anotat l’1-2 (minut 52).

El Valladolid ha seguit apropant-se a la porteria blaugrana, però Varo ha estat incommensurable aturant dos bons xuts de Míchel. A poc a poc, el partit s’ha anat endurint, i els visitants s’han anat carregant de grogues a causa de les dures entrades sobre els jugadors culers. Tot i això, els de Gerard López han mantingut la calma i, tot i la insistència local, han pogut mantenir el resultat favorable per aconseguir els tres primers punts de la temporada.

Finalment, primer partit i primera victòria blaugrana per començar de la millor manera possible la temporada. Els blaugrana s’emporten els tres punts de Valladolid, després d’una gran primera part i de saber patir durant la segona.