Homenatge institucional al Chapecoense i als medallistes olímpics del 92

Homenatge institucional al Chapecoense i als medallistes olímpics del 92

El record a Joan Gamper, amb l’ofrena floral i la trobada del president Bartomeu amb la família del fundador del Club, també centra el protagonisme a la Llotja President Suñol

El Trofeu Joan Gamper marca tradicionalment l’inici de la nova temporada al Camp Nou amb la disputa del partit que cada any es juga en homenatge al fundador del Club. En aquesta ocasió, la trobada purament esportiva i amistosa ha tingut un afegit solidari, atès que el rival d’aquest any era el Chapecoense, l’equip brasiler que va patir una tragèdia aèria quan anava a jugar la final de la Copa sud-americana, a Colòmbia, el 28 de novembre passat. El Club blaugrana es va comprometre a ajudar el Chapecoense i el va convidar a ser el rival del Barça en la 52a edició del Trofeu Joan Gamper, a més de fer un homenatge a les 71 víctimes i les seves famílies i un reconeixement als supervivents.

Aquest reconeixement ha tingut dues parts, una al terreny de joc i una altra a la Llotja. Després de la presentació oficial de la plantilla barcelonista, el Club ha rendit homenatge a Alan Ruschel, Jakson Follman i Helio Hermito Neto, tres jugadors del Chapecoense que van sobreviure a l’accident i que han estat els encarregats de fer el xut d’honor del partit. Els presidents de tots dos equips, Josep Maria Bartomeu i Plinio de Nes Filho, s'han fet un intercanvi de regals en una trobada institucional prèvia al partit.

En aquesta 52a edició del Trofeu Joan Gamper, que ha coincidit amb la recent commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, el Club també ha volgut fer un reconeixement als atletes olímpics i paralímpics que van participar en la inoblidable cita olímpica de la ciutat i que van ser medallistes. El president Bartomeu ha conversat amb els atletes i alguns dels representants institucionals de l’època, com el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i l’exregidor de l’Ajuntament de Barcelona Enric Truñó. 

Entre els convidats hi havia medallistes com Daniel Plaza (atletisme), Natalia Via-Dufresne (vela), Marc Antoni González i Sergi Pedrerol (waterpolo), Celia Corres, Anna Maiques, Elisabeth Maragall i Núria Olivé (hoquei herba); icones del Club com Juan Antonio San Epifanio, Epi (bàsquet), portador del darrer relleu de la torxa olímpica; Josep Benito, Joan Carles Colàs (hoquei patins), i atletes paralímpics com Magdalena Amo (atletisme), Javier Salmerón (atletisme), Tània Cerdà, Joan Carles Castañé, Jesús Iglesias, Jordi Marí, Daniel Llambrich, Anna Martín, Laura Tramuns i Sílvia Vives (natació).

Abans del partit, davant del bust de Joan Gamper, el president Bartomeu i la família del fundador del Club, els seus nets Emma, Manel, Xavier i Marisa Gamper −que també han estat els encarregats de lliurar els premis−, han realitzat la tradicionat ofrena floral. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut