El Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran el 2019 el Fòrum Internacional de l’Esport d’Elit

El Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran el 2019 el Fòrum Internacional de l’Esport d’Elit

Aquesta trobada internacional és biennal i el 2017 s'està celebrant a Durban, Sud-àfrica, amb més de 400 participants de 40 països

El FC Barcelona, mitjançant el Barça Innovation Hub -la seva plataforma d’investigació, desenvolupament  formació i innovació-  i el CAR de Sant Cugat coorganitzaran el Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit del 2019 (ASPC International Forum on Elite sport). Aquest Fòrum és la trobada bianual de l'Associació Internacional de Centres d'Alt Rendiment (ASPC), que reuneix els agents més destacats en l'alt rendiment en l'àmbit mundial. La candidatura conjunta ha estat escollida en la reunió de la Junta Directiva prèvia a l'inici del Fòrum que aquests dies està tenint lloc a Durban, Sud-àfrica.

La candidatura conjunta del FC Barcelona i el CAR en aquest Fòrum ha estat presentada per Francesc Cos, responsable de l’Àrea de Coneixement de Rendiment Esportiu del Barça Innovation Hub. El Barça forma part de l'ASPC des del 2015. Per part del CAR, hi assisteixen Sílvia Matesanz, que és la secretària de l'ASPC, i Pep Escoda, que n'és el secretari general. El CAR és membre fundador de l'ASPC, i forma part de la Junta Directiva des de la seva formació, el 2006.

El FC Barcelona i el Centre d'Alt Rendiment col·laboren habitualment en temes com la recerca i les ciències aplicades al rendiment, així com en la formació dels atletes. Ambdues institucions han presentat  a Durban aquesta candidatura per organitzar el proper Fòrum, l'any 2019, a Barcelona i Sant Cugat, que han estat designades finalment com a seus. Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el Fòrum, mentre que el CAR acollirà totes les reunions de treball de la junta directiva de l'ASPC.

L'objectiu principal, tant dels Fòrums com de l'ASPC, és construir col·laboració global entre entitats, compartir aprenentatges i transferir coneixements en la recerca de l'excel·lència esportiva a tots els nivells. Una finalitat, aquesta, molt lligada a la raó de ser del Barça Innovation Hub, que vol contribuir a transformar el món a través de l’excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació. De fet, el Barça farà coincidir aquest fòrum amb el seu congrés anual sobre rendiment esportiu, amb l’objectiu de treballar per a un esdeveniment de repercussió mundial en l’àmbit de l’Alt Rendiment Esportiu.

La candidatura conjunta del Barça Innovation Hub i el CAR de Sant Cugat compta amb el suport del Govern a través del seu president i del secretari general de l’Esport; del Comitè Olímpic Espanyol, i també de les universitats, entre les quals la de l’INEF de Catalunya, la Fundació Catalana per a l’Esport i el Col·legi de Graduats i Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

El Fòrum de Durban

El Fòrum Internacional de l'Esport d'Elit és la trobada biennal de l'Associació de Centres d'Alt Rendiment (ASPC), que del 23 al 27 d’agost del 2017, a Durban, arriba a la seva desena edició, amb la presència de més de 140 participants de 40 països. Igualment, durant les jornades se celebren diversos 'workshops' paral·lels que sumen un total de més de 500 participants. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut