El Trofeu Joan Gamper contra el Chapecoense, una iniciativa admirada arreu del món

El Trofeu Joan Gamper contra el Chapecoense, una iniciativa admirada arreu del món

President, entrenador i jugadors del conjunt brasiler han agraït durant les últimes hores el suport rebut per part del FC Barcelona, i la premsa mundial s’ha fet ressò del Gamper més solidari

No és habitual en el món del futbol veure llàgrimes que vagin més enllà del resultat. Com les d’Helio Zamper Neto, que no va poder-les contenir minuts abans de la 52a edició del Trofeu Joan Gamper, quan els més de 64.000 assistents al Camp Nou van dedicar-li a ell, a Jackson Ragnar Follmann i al capità Alan Ruschel −l’únic dels tres que va poder jugar i que redebutava− una emocionant i sentida ovació.

Tots tres futbolistes van sobreviure al tràgic accident aeri sofert pel Chapecoense quan anava a jugar la final de la Copa Sud-americana, a Colòmbia, el 28 de novembre passat. 71 persones van perdre la vida.

El partit del Camp Nou va ser testimoni aquest dilluns d’un partit que no serà recordat pel seu resultat. El tòpic, en aquest cas, es compleix: el 5-0 va ser el de menys. President, entrenador i jugadors del conjunt brasiler han agraït durant les últimes hores el suport rebut per part del FC Barcelona, que va convidar l’equip de la ciutat de Chapecó al seu trofeu estiuenc i que va dur a terme una sèrie d’homenatges al conjunt rival abans, durant i després del partit. El més simbòlic, el xut d’honor de tots tres supervivents abans del xiulet inicial, amb el Camp Nou dempeus reconeixent el seu valor i capacitat de superació.

Difícil no emocionar-se, tal com han relatat els mitjans de tot el món en les seves edicions digitals i de paper. “Els supervivents celebren el seu retorn contra Messi”, titulava l’alemany Bild. “La derrota més feliç del Chapecoense”, obria l’italià Tuttosport. D’altres, com El Comercio de Perú, posava l’accent en el somni de Ruschel d’intercanviar la seva samarreta amb Leo Messi.

Els mitjans brasilers també se’n feien ressò. Lance! parla d’una “tarda històrica i d’homenatges”, mentre que Extra relata que “el Chapecoense va rebre tractament d’estrella” al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut