Josep Maria Bartomeu: “Hem de ser més optimistes amb aquest Barça”

Josep Maria Bartomeu: “Hem de ser més optimistes amb aquest Barça”

El president del FC Barcelona analitza l’actualitat del Club en dues entrevistes en profunditat amb els diaris ‘Sport’ i ‘Mundo Deportivo’

S’acaba el mercat de fitxatges i és moment de fer una anàlisi de l’estiu blaugrana. I, per fer-la, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha concedit un parell d’àmplies entrevistes amb ‘Sport’ i ‘Mundo Deportivo’, converses que apareixen a la portada dels diaris respectius.

El president blaugrana repassa tots els temes d’actualitat, des dels moviments de l’estiu fins a la baixa de Neymar, passant per la situació actual del mercat futbolístic, la renovació de Leo Messi i Andrés Iniesta i la sol·licitud del vot de censura impulsada pel soci Agustí Benedito. Els repassem:

Deixar de banda el pessimisme

“Hem fet un grup per guanyar-ho tot. Tenim grans jugadors i aquest equip és millor que el de l’any passat. La gent s’ha d’il·lusionar amb el que ve. Els nostres jugadors són els que són i tenen un gran potencial. Veig molt pessimisme i hem d’aturar-lo”.

“L’entorn creu que la sortida de Neymar ens debilita, però crec que és una oportunitat per reforçar l’equip. No tindrem el trident al complet, però sí un major equilibri dins del camp”.

“Arrenquem un projecte nou amb Valverde, que té tota la confiança del món. És un entrenador que creu en el model Barça i en els jugadors de la Masia. La cessió de Marlon, per exemple, la va demanar ell (Valverde), ja que li interessa que jugui i que pugui tornar en un futur. El mateix passa amb Samper. La nostra feina no és improvisada i hi ha un calendari”.

El mercat d’altes i baixes

“Volíem dos jugadors: un lateral dret i un migcampista. Ha arribat Semedo, jove i amb projecció, així com Paulinho, que ens aportarà força. A més, hem repescat Deulofeu, un noi de la casa. Que torni significa que es confia en el futbol base. El fitxatge no esperat ha estat el de Dembélé, perquè no es preveia la sortida de Neymar, però estem contents amb el recanvi”.

“Ens hauria agradat portar Coutinho, però vam dir que no pel preu que demanava el Liverpool. El seu fitxatge hauria servit per arrodonir l’equip, però creiem que ja és prou bo i competitiu per aspirar a tot”.

“La primera autocrítica és creure’ns el que ens van dir els Neymar. Ens vam equivocar. Quan ens en vam adonar, vam reaccionar i vam preguntar per Dembélé. Vam aconseguir fitxar-lo, però amb un preu elevat. La sortida de Neymar va trastocar la nostra estratègia”.

“La segona autocrítica, el pla de sortides. No va ser el desitjat i no s’han complert les expectatives. El Barça tenia planificada la marxa d’algun futbolista que finalment continua”.

La situació econòmica actual del futbol mundial

“Hi ha un mercat inflacionista amb diners que no provenen exclusivament del futbol. Davant d’això, la nostra decisió és augmentar el futbol base i els ingressos, i treballar amb la UEFA, la FIFA i la ECA perquè el ‘fair play’ s’apliqui amb força i es posin límits als trànsfers”.

La renovació de Leo Messi i d’Andrés Iniesta

“Amb Leo Messi tot està acordat i signat. Només falta la fotografia oficial i la signatura protocol·lària, perquè hem tingut problemes de calendari. Però el contracte és vàlid amb data del 30 de juny i està auditat als comptes de la temporada passada”.

“Amb Iniesta tenim un principi d’acord per renovar que esperem concretar en les pròximes setmanes. Volem que es retiri aquí i que ho faci quan ell consideri que ho ha de fer. La idea és que tingui un contracte indefinit, que renovi automàticament any a any fins que ell vulgui. L’Andrés és un jugador que, com Messi, és d’un únic club, un gran referent pel seu compromís i la seva fidelitat. Són un mirall per als nois de la Masia i per a les noves generacions”.

Sobre la sol·licitud del vot de censura

“Té dret a presentar-la, però crec que no hi ha les condicions extraordinàries requerides per fer un vot de censura. No veig cap argument ni en l’àmbit esportiu ni tampoc en l’econòmic i patrimonial. En el social existeix aquest pessimisme que hem d’intentar revertir. Nosaltres intentem fer una gestió de club sostenible i viable”.

“Aquest any presentarem un pressupost de més de 800 milions d’euros, amb inversions molt importants per ser el primer club del món en ingressos i beneficis”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut