El FC Barcelona reforça la seva presència a l'ECA

El FC Barcelona reforça la seva presència a l'ECA

Josep Maria Bartomeu continuarà formant part del Comitè Executiu que aquest dimarts ha escollit Andrea Agnelli com a nou president de l’Associació de Clubs Europeus

Josep Maria Bartomeu ha participat avui en l’Assemblea General de l’ECA (Associació Europea de Clubs) que s’ha celebrat a Ginebra (Suïssa). La trobada ha tingut com a principals punts de l’ordre del dia l’elecció del nou Comitè Executiu, del qual el president Bartomeu continuarà formant part, així com el nomenament d’Andrea Agnelli (Juventus FC) com a nou president d’aquest organisme, en substitució de Karl Heinz Rummenigge. A més de mantenir un lloc al Comitè Executiu, el FC Barcelona reforça el pes específic a l’ECA per mitjà de la seva representació en diversos comitès.

El Comitè Executiu ha començat avui el nou mandat per als propers dos anys (2017-19). Bartomeu seguirà formant d’aquest organisme després d’haver estat designat el 24 d’agost un dels quatre representants de l’Associació de Clubs en el Comitè Estratègic de Futbol Professional de la UEFA, juntament amb Nasser Al-Khelaifi (PSG), Ed Woodward (Manchester United) i Peter Lawwell (Celtic). Aquest càrrec comporta formar part del màxim organisme executiu dels clubs europeus.

D’aquesta manera, els representants que formaran part d’aquest Comitè Executiu són: Andrea Agnelli (Juventus), Pedro López Jiménez (Reial Madrid), Edwin van der Sar (Ajax), Dariusz Mioduski (Legia de Varsòvia), Aki Riihilahti (HJK Hèlsinki), Ed Woodward (Manchester United), Ivan Gazidis (Arsenal), Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona), Nasser Al-Khelaifi (PSG), Jean-Michel Aulas (Olympique de Lió), Michael Gerlinger (Bayern de Munic), Domingos Oliveira (Benfica), Anders Horsholt (FC Copenhaguen) i Peter Lawwell (Celtic).

La primera decisió del nou Comitè Executiu ha estat designar Andrea Agnelli, president de la Juventus, nou president en substitució de Karl Heinz Rummenigge. Agnelli substitueix el dirigent del Bayern de Munic, que ha estat el màxim mandatari de l’ECA des de la seva fundació, al gener del 2008, després que aquest renunciés a presentar-se a un nou mandat.

D’altra banda, el Club reforça el seu pes específic dins de l’Associació de Clubs Europeus amb el nomenament de Raul Sanllehí, director de Futbol, com a director de l’UCC SA (UEFA Club Competitions SA), una nova empresa creada per la UEFA i l’ECA i que gestionarà les competicions de clubs en l’àmbit jurídic, de màrqueting, de finances, etc. Aquest nomenament assegura poder estar present en el Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA, del qual el president Bartomeu ja forma part. El Club manté també la seva representació a la Comissió de Diàleg Social amb la Comissió Europea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut