El Girona, una nova víctima per a Luis Suárez

El Girona, una nova víctima per a Luis Suárez

L’uruguaià va marcar el seu gol 86 a la Lliga contra un rival nou a la categoria, i contra el qual encara no havia marcat, que es converteix en el número 24 de la llista del ‘9’

Luis Suárez amplia cada cop més la seva llista de víctimes des que és jugador del FC Barcelona. I és que el dia que va complir 100 partits a la Lliga com a blaugrana, l’uruguaià va poder marcar el seu gol 86 contra un nou rival, el Girona, el que fa 24 dels 25 contra els quals s’ha enfrontat. Així doncs, només el Màlaga se salva de l’olfacte golejador del ‘9’ del Barça, que té com a víctimes preferides l’Sporting, amb 8 dianes, i l’Espanyol i el Betis, amb 7.

A més a més, amb el gol que va fer a Montilivi, Suárez en suma un total de 123 en totes les competicions amb el Barça. Unes xifres que li permeten ser a només quatre dianes d’entrar al top 10 de màxims golejadors de la historia del Club. El proper objectiu, superar els 127 que va fer Arocha.

Montilivi, territori conquistat pel FC Barcelona

El d’aquest dissabte va ser el primer Girona – Barça de la història a Primera Divisió. I, per tant, va ser la primera vegada que el FC Barcelona trepitjava l’estadi gironí per jugar un duel de la competició domèstica. Així doncs, amb el triomf per 0-3, Montilivi és converteix en el 85è estadi en què el Barça ha pogut guanyar –de fet, el conjunt blaugrana és l’equip que ha conquerit més estadis de Primera, seguit dels 83 del Madrid i dels 79 de l’Atlètic.

13 victòries seguides a la Lliga

Sis jornades de Lliga disputades i sis victòries per al FC Barcelona (quatre amb la porteria a zero). Així doncs, els blaugrana només són a dos triomfs d’igualar el millor inici, el que es va aconseguir la temporada 2013/14.

En total, però, el Barça ja en suma 13, comptant els 7 triomfs que s’arrosseguen encara del final de la temporada passada. Aquesta ratxa, doncs, iguala la que es va assolir el 2013. El proper repte, aconseguir sumar-ne 14, per igualar les que es van aconseguir  el curs 2005/06, i superar la 16, per fer el rècord que ara mateix és de la temporada 2010/11.

Valverde, de rècord

Només Van Gaal, l’any 1997, Tito Vilanova, l’any 2012, el Tata Martino, el 2013, i ara Ernesto Valverde han aconseguit debutar amb el Barça amb sis triomfs a la Lliga.

D'aquests quatre, Valverde és qui té uns millors números històrics en les sis primeres jornades, amb una diferència de gols de +18.

Personalment, és la millor ratxa de resultats de la carrera de Valverde a Primera, ja que amb l’Athletic va aconseguir 5 triomfs.

Números rodons per a Iniesta i Roberto

Com Luis Suárez, Sergi Roberto també es va convertir en centenari a la Lliga contra el Girona. En els seus primers 100 partits a Primera, Roberto ha marcat un gol, el que va fer fa un mes contra el Betis, i ha repartit 10 assistències. L’última, la que va precedir el gol de Suárez a Montilivi.

Contra el Girona, a més, Iniesta va sumar el seu partit número 300 com a titular a la Lliga. En total, n’ha jugat 417.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut