Estudiantes – FC Barcelona Lassa: Superats al tram final (80-70)

El FC Barcelona Lassa ha perdut a Madrid davant l’Estudiantes en un partit en què ha anat per davant al marcador durant molta estona. Un últim quart desafortunat comporta la primera derrota en Lliga

El FC Barcelona Lassa, que ha anat de més a menys, ha perdut el primer partit de la temporada a la Lliga a la pista de l’Estudiantes. Tot i les bones actuacions d’Heurtel i Oriola, els barcelonistes no han pogut superar un conjunt local que s’ha fet fort des de la defensa i que, tot i anar gairebé tot el partit per darrere, s’ha acabat emportant el triomf i ha infligit la primera derrota als de Sito Alonso.

Partit des de la defensa

El primer quart no ha començat de la millor manera possible per als blaugranes. L’Estudiantes ha plantejat una pressió agressiva al conjunt culer, i això s’ha vist reflectit en un parcial inicial de 5-0 a favor dels madrilenys. Per part barcelonista, ha estat Ante Tomic qui ha inaugurat el marcador. Ambdós conjunts han estat poc encertats al primer quart. L’Estudiantes, 1/7 en triples, i el FC Barcelona Lassa tampoc encertava des de la línia de tres. Tot i això, els locals han tancat el primer quart amb un avantatge de cinc punts (16-11).

El segon quart ha estat ben diferent. L’Estudiantes continuava provant d’encistellar mitjançant triples (1/12 en triples, min 14), mentre que els culers han accelerat el seu ritme gràcies a un gran Heurtel i a un expeditiu Oriola per aconseguir un parcial de 0-10 i capgirar el resultat. La inèrcia anotadora dels de Sito Alonso els ha permès marxar al descans amb un avantatge de nou punts (36-45).

El tercer quart ha estat poc lúcid per als culers. L’Estudiantes, mitjançant Landesberg, amb 15 punts només en aquest període, s’ha apropat i fins i tot ha igualat el FC Barcelona Lassa al marcador (49-49, min 25). El conjunt blaugrana s’ha refet de la remuntada local i ha acabat aquest període dominant l’electrònic per 55-61.

L’últim quart, desafortunat

L’últim quart, decisiu, ha estat marcat per una igualtat extrema. L’equip visitant s’ha apropat al marcador en diverses ocasions, i hauria pogut fins i tot posar-se per davant, però Tomic ho ha evitat amb un gran tap (65-66, min 35). Tot i així, la persistència dels locals s’ha materialitzat en avantatge després d’un triple de Cvetkovic que ha establert un parcial de 13-3, que ha arribat a ser de 18-4. L’Estudiantes s’ha fet fort des de la defensa i s’ha acabat emportant el triomf. Els blaugranes només han anotat 7 punts en aquest últim període.

Tot i anar guanyant durant gairebé tot el partit, el FC Barcelona Lassa ha perdut per una diferència de 10 punts (80-70). Ara afronta una setmana exigent amb tres partits en sis dies: Zalgiris (dimarts), AX Milan (dijous) i Múrcia (diumenge).