FC Barcelona Lassa – Panathinaikos Superfoods: Debut europeu amb una gran actuació coral (98-71)

Els de Sito Alonso aconsegueixen un clar triomf en la primera jornada de l’Eurolliga 2017/18 contra el campió de la Lliga grega

Clar triomf del Barça Lassa contra el Panathinaikos (98-71) en un gran treball de tots els jugadors blaugrana. Els homes de Sito Alonso han sabut desfer la igualtat dels primers compassos amb intensitat, lluita i encert. Un 11-0 de parcial als tres primers minuts del tercer quart han estat decisius per distanciar-se al marcador. Kevin Seraphin –24 punts– i Moerman –16 punts– han estat els homes més destacats d’un matx en què Rakim Sanders ha estat baixa per una lesió al canell.

El duel s’iniciaria amb un efectiu Panathinaikos, que anotaria en els tres primers atacs i situaria un ràpid 0-6 al marcador. Seraphin estrenaria el marcador i seria l’artífex d’esperonar els seus companys als primers minuts amb un gran tap a la jugada següent. Moerman, des de la línia de tres, situaria el 5-6 i reduiria així el parcial inicial grec.

El Barça Lassa es mostrava intens en defensa, però el Panathinaikos tenia un alt encert en el tir de camp. Els homes de Sito Alonso trobaven ocasions clares de cistella sota el cèrcol, aprofitant portes enrere i talls que donaven cistelles fàcils als barcelonistes (15-12, min 7). Els culers s’han mantingut per davant amb una bona defensa i un encertat atac liderat per un Kevin Seraphin sota cistella i el caràcter d'Oriola, que debutaria a l'Eurolliga amb 10 punts.

El tercer quart començaria amb un triple de Koponen que suposava la màxima diferència blaugrana (27-20). Els barcelonistes han mantingut la renda al llarg del segon període, fins que als darrers segons el conjunt grec ha retallat distàncies fins als cinc punts tot i fallar la darrera jugada (40-35).

Parcial inicial demolidor

El Barça Lassa ha aconseguit un parcial de 11-0 en tan sols tres minuts del segon període, cosa que ha donat un avantatge de 16 punts als de Sito Alonso (51-35, min 23). Al minut 25, Ante Tomic ha entrat substituint Seraphin i el pivot croat ha disputat els primers minuts de la temporada. El conjunt grec s’ha situat a tan sols 10 punts (63-53), però el Barça Lassa ha pogut aguantar l’embranzida del Panathinaikos i tancar el tercer quart amb 11 punts de renda (65-54).

El Barça Lassa ha demostrat una vegada més que la intensitat i la lluita són dues de les seves grans característiques. A través de rebots molt disputats i accions increïbles, els homes de Sito Alonso han recuperat l’avantatge de 16 punts (70-54, min 32). No només això, sinó que els blaugranes han continuat circulant molt bé la pilota, han mantingut la intensitat defensiva i han corregut al contraatac (77-56, min 35).

Els blaugranes han continuat augmentant l’avantatge fins a superar els vint punts de renda i assolir el definitiu 98-71, que suposa la primera victòria europea del curs en la primera jornada. Aquest diumenge, els blaugranes tenen la segona cita de la setmana, la jornada 4 de la Lliga Endesa contra l’Obradoiro (19.00 hores). Tot un test per als de Sito Alonso, que buscaran mantenir-se invictes aquest curs. De ben segur que ho faran amb molta lluita i sacrifici.