El Barça Academy als Estats Units serà una realitat

El Barça Academy als Estats Units serà una realitat

Una àmplia majoria de compromissaris ratifiquen un acord que permetrà crear una acadèmia de futbol a l’àrea de Long Island i continuar l’expansió del Club als Estats Units

Els socis compromissaris han aprovat amb 283 vots a favor, 21 en blanc i 25 en contra el projecte que permetrà crear i gestionar una Barça Academy a Nova York. D’aquesta manera, l’expansió que el FC Barcelona està duent a terme als Estats Units fa un pas més, després d’haver obert una oficina a la ciutat dels gratacels al setembre del 2016.

Aquesta acadèmia de futbol estarà ubicada a la Tri-State Area, una zona que abraça els estats de Nova York, Nova Jersey i Connecticut. Durant la recerca d’instal·lacions per desenvolupar l’Acadèmia, es van trobar uns terrenys propietat de The Anthony J. And Vincenza R. Santilli Revocable Family Asset Company, que tenien un contracte d’arrendament a la companyia Prospect Sports Partner LLC (PSP) per una durada de 90 anys per a la construcció i ús d’instal·lacions esportives, que complien perfectament els requisits buscats pel Club.

Els terrenys es troben ubicats exactament a King’s Park, entre els comptats de Suffolk i Nassau, a l’àrea de Long Island, on hi ha una població aproximada de 184.000 nens per sota dels 14 anys i un mercat secundari de més de 2,5 milions de nens en tota la zona del Tri-State. “Preveiem que hi hagi uns 2.000 nens i nenes jugant a les nostres instal·lacions”, ha afirmat el CEO Òscar Grau, que ha fet l’explicació d’aquest projecte.

Es crearà una societat mixta

La fórmula empresarial amb la qual s’abordarà aquest projecte serà mitjançant la creació d’una societat mixta, que es considera el vehicle òptim per assolir els objectius de negoci previstos i que permetrà al FC Barcelona desenvolupar la seva acadèmia de futbol i explotar la resta del complex esportiu, que es construirà als terrenys esmentats, amb una superfície total aproximada d’uns 20.000 metres quadrats.

Dins d’aquest espai es preveu construir al voltant de vuit camps de futbol de gespa artificial i dos de gespa natural, així com totes les instal·lacions necessàries per a la pràctica esportiva, amb els més alts índexs de qualitat. També hi ha previst, tenint en compte la meteorologia de la zona, que alguns d’aquests camps es puguin cobrir durant la temporada d’hivern per garantir el funcionament de l’acadèmia durant tot l’any. Així mateix, hi ha prevista la construcció d’oficines, botigues, zona d’aparcament i altres edificis auxiliars.

El FC Barcelona, exempt de qualsevol mena d’inversió econòmica

Tota la inversió en la construcció de les instal·lacions que formaran part de la join venture aniran a càrrec únicament i exclusivament de PSP, i el FC Barcelona quedarà exempt de qualsevol mena d’inversió econòmica. El FC Barcelona es compromet a enviar tot un seguit de tècnics formats pel mateix club per poder implementar la metodologia i la filosofia de la manera de treballar del Club per garantir que la nostra imatge estigui fidelment representada i cuidada en tot moment.

La durada d’aquesta aliança empresarial serà de deu anys, prorrogables a deu anys més. Els termes de l’acord suposen un ingrés per al Club del 15% de la totalitat dels ingressos en concepte de royalties per la cessió de l’ús de la marca, així com un 50% dels beneficis generats per a la totalitat del projecte que es desenvolupi.

Els estudis de viabilitat realitzats pel Club conjuntament amb la consultora Deloitte, i sota les previsions de negoci analitzades amb els paràmetres de creixement de demanda previstes, pronostiquen un rendiment per al Club en positiu durant els primers cinc anys.

Objectiu principal: fer créixer la marca Barça

Tot i el rendiment econòmic positiu que s’espera del projecte, el seu objectiu principal és esportiu i de marca. Esportiu, perquè es vol crear una acadèmia d’elit futbolística que competeixi als més alts nivells del país, així com un projecte de referència per als joves jugadors nord-americans. De marca, perquè aquest projecte servirà com a eina i palanca de creixement en un territori estratègic per al Club com són els EUA i, en especial, la zona de New York, que té una gran influència al territori i al món.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut