Bartomeu: “Exigim respecte pel Barça, per la nostra institució, per la pluralitat de pensaments dels nostres socis”

Bartomeu: “Exigim respecte pel Barça, per la nostra institució, per la pluralitat de pensaments dels nostres socis”

El president del FC Barcelona assegura que el Club “no serà mai un instrument manipulable per uns interessos polítics” i que “ningú pot apropiar-se del nostre escut i de la nostra bandera”

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha exigit respecte pel Barça en l’informe amb el qual ha arrencat l’Assemblea de Socis Compromissaris celebrada aquest dissabte al Palau Blaugrana. “Exigim respecte pel Barça, per la nostra institució, per la pluralitat de pensaments dels nostres socis. No podem permetre ser mai un instrument manipulable per uns interessos polítics, vinguin d’on vinguin. Ningú pot apropiar-se del nostre escut i de la nostra bandera”, ha declarat sobre el posicionament del Club envers la situació que viu Catalunya.

I ha afegit: “Sabem que el Barça és més que un club, i que el Camp Nou ha estat i serà sempre un espai de lliure expressió, concòrdia i respecte. I ho continuarà sent. Ja vaig dir l’altre dia que cal respectar tothom, les majories i també les minories. Els que pensen d’una manera i els que pensen el contrari, totes les institucions i totes les persones i les seves idees”.

Sobre aquesta qüestió, també ha deixat clar que “ningú pot dubtar del compromís del Barça amb la societat catalana davant la situació que vivim” i que el Club defensarà “els principis de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir, sempre respectant la pluralitat de la nostra massa social”. “No es pot confondre la responsabilitat que es té com a president del Barça, en representació de tots els socis, amb la tebiesa que alguns ens atribueixen”, ha matisat, abans d’insistir en els conceptes “diàleg, respecte i esport”, que van ser l’eix de la declaració institucional difosa pel president Bartomeu el passat 5 d’octubre.

El president ha demanat als socis que “ajudin a donar al món la imatge del que som, un Club democràtic, respectuós amb les discrepàncies, que aposta pel diàleg i que ho fa donant exemple de civisme i concòrdia”.

“La intenció és continuar jugant la Lliga”

En aquest sentit, ha afirmat que “la intenció del Club és continuar jugant la Lliga, participació que a dia d’avui està totalment garantida”. “En cap cas posarem en risc la viabilitat de la nostra institució i la seva presència a les competicions. I ho farem, a més, amb la voluntat de guanyar-les totes, i de representar-vos amb la dignitat i el prestigi que ens mereixem”, ha continuat.

Per tancar aquesta carpeta, ha volgut reiterar el que ja va afirmar l’altre dia sobre Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, respectivament, empresonats des de dilluns: “És inadmissible que al segle XXI, en un estat democràtic, hi hagi persones empresonades per les seves idees polítiques”.

“El Club viu una situació sòlida i ascendent”

Un cop feta aquesta introducció, el president Bartomeu ha realitzat una breu valoració de la situació actual del FC Barcelona. Ha assegurat que el Club “viu una situació sòlida i ascendent”, tal com va confirmar l’Observatori Blaugrana, que és l’enquesta que es duu a terme dos cops entre els socis.

S’ha mostrat autocrític per no haver cobert les expectatives en alguns àmbits de l’Àrea Esportiva, però ha assegurat que s’han detectat els errors i s’han pres “les decisions que ens han de portar a millorar”, reflectides principalment en els canvis duts a terme a l’Àrea de Futbol i de Bàsquet. Alhora, ha tret pit pels bons resultats obtinguts a l’handbol, l’hoquei i el femení.

Feta la valoració de l’última temporada, el president ha repassat els cinc grans objectius del Club de cara al curs 2017/18: mantenir l’equip de futbol a l’elit mundial, continuar apostant pel model de la Masia, consolidar la reestructuració esportiva de la resta d’esports professionals, desenvolupar les obres de l’Espai Barça i consolidar l’estratègia de globalització del Barça.

“Valverde s’ha guanyat l’estima i el respecte de tothom”

Sobre el primer equip de futbol, ha valorat molt positivament els tres anys amb Luis Enrique i s’ha mostrat més que satisfet per la incorporació d’Ernesto Valverde. “És un entrenador que sempre ens ha agradat i que respon a allò que anomenem perfil Barça. Creu en el planter, té una gran capacitat de treball i coneixements tècnics. Ja s’ha guanyat l’estima i el respecte de tothom”, ha assegurat.

Segons el president, la Masia ha de ser el pal de paller de cara al futur. “No només per mantenir el nostre estil, sinó també, i molt important, com a resposta a la inflació a la qual està sotmès el futbol”, ha explicat, després d’un estiu en què el PSG ha estat disposat a pagar 222 milions d’euros per Neymar Jr.

Bartomeu s’ha mostrat il·lusionat amb el gran inici del FC Barcelona en totes les disciplines professionals. “Els equips professionals del Barça lideren totes les Lligues en què participem. Tot i que això és una dada puntual i que les notes es posen a final de curs, crec que és un senyal que estem fent bé les coses”, ha afirmat.

Novetats sobre el cognom del Camp Nou

Un dels objectius principals del Club de cara a la temporada 2017/18 és “continuar avançant i treballant per tal de fer possible que tinguem el millor estadi del món”. Posada la primera pedra de l’estadi Johan Cruyff, Bartomeu ha posat èmfasi en les negociacions per trobar una companyia que posi el cognom al Camp Nou. “No tan sols van per molt bon camí, sinó que a més superaran el nivell d’ingressos que inicialment teníem previst”, ha explicat, abans d’anunciar que si tot va com s’espera durant el primer semestre se celebrarà una Assemblea Extraordinària per sotmetre a aprovació la millor proposta rebuda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut