Ernesto Valverde, expectant davant les visites a Bilbao i Atenes

Ernesto Valverde, expectant davant les visites a Bilbao i Atenes

El tècnic del primer equip s’enfrontarà amb l’Athletic Club i l’Olympiacos, conjunts que va dirigir durant sis i tres temporades, respectivament

Setmana important la que viurà Ernesto Valverde. I és que els propers dies el tècnic del FC Barcelona visita dos estadis molt especials per a ell: el Nou San Mamés de l’Athletic Club, dissabte, 28 d’octubre (20.45 hores), i el Georgios Karaiskakis de l’Olympiacos, el dimarts 31 (20.45 hores). Dos escenaris que van ser casa seva durant sis i tres temporades, respectivament, i dels quals guarda “molt bons records”, així com “una gran estima per la seva gent”. 

“Estic expectant, perquè serà la meva primera vegada com a visitant en tots dos camps”, ha assegurat Valverde als mitjans del Club en una entrevista en què ha abordat el tema.

Primer, el retorn a casa

A banda de ser jugador, Ernesto Valverde es va formar com a tècnic a les categories inferiors de l’Athletic Club. La temporada 2003/04 va agafar el primer equip i va mantenir-se’n al capdavant durant dos cursos. Després del seu pas per l’Espanyol, l’Olympiacos i el València, Valverde va tornar a San Mamés, on va dirigir l’Athletic des de la temporada 2013/14 fins a la passada, la 2016/17.

“Cada persona té un equip de referència i el meu és l’Athletic”, assegura. I afegeix: “Vaig ser-hi molt feliç com a jugador i com a tècnic. No és fàcil, especialment com a entrenador, perquè sempre ho vius amb la tensió dels resultats, però ho vaig poder gaudir”.

Grècia, una gran decisió personal

També va viure dues etapes diferents com a entrenador de l’Olympiacos. La primera va ser d’un any, durant la temporada 2008/09, mentre que la segona va durar dos cursos, el 2010/11 i el 2011/12. Valverde diu que el que més recorda va ser "l’estima de la gent de Grècia”, tot i que encara no sap per què, i no dubta a assegurar que el que va viure allà va ser "molt especial" i "un dels millors encerts" de la seva vida.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut