FC Barcelona Lassa – San Pablo Burgos: Festival ofensiu al Palau (111-81)

Els de Sito Alonso sumen la tercera victòria a la Lliga Endesa en tres jornades després d’imposar-se de manera clara al conjunt burgalès

Contundent triomf el que ha aconseguit el Barça Lassa en el partit de la tercera jornada de la Lliga Endesa contra el San Pablo Burgos (111-81). Una victòria col·lectiva a la qual tots els barcelonistes han contribuït de principi a fi. Alhora, el matx ha servit perquè Pierre Oriola debutés amb el Barça i Marc Garcia ho fes a la Lliga Endesa amb la samarreta blaugrana.

Un inici de partit elèctric i efectiu el que ha protagonitzat el Barça Lassa, amb un parcial inicial de 6-0. Els homes de Sito Alonso circulaven bé la pilota en atac i això els permetia trobar opcions clares de tir o penetració. Un parcial de 5-0 ha donat als barcelonistes una diferència de nou punts (20-11, min 6). Una renda, però, que s’ha vist reduïda per les pèrdues de pilota del Barça Lassa.

Al minut 8 Pierre Oriola ha disputat els primers minuts amb la samarreta barcelonista després de recuperar-se de la lesió que l’havia mantingut fora de les pistes. Els blaugranes han reaccionat i amb els punts de contraatac han obtingut el màxim avantatge fins llavors amb una esmaixada de Sanders (29-18).

El Barça ha aconseguit endurir la defensa i controlar el rebot defensiu, cosa que li ha permès córrer al contraatac i obtenir 19 punts després de recuperacions de pilota. Oriola -10 punts a la primera meitat- era un dels referents en atac, i els barcelonistes han tornat a obtenir una diferència superior als 10 punts (41-29, min 15). D’aquesta manera, els blaugranes han pogut ampliar progressivament l’avantatge i apropar-se als vint punts amb dos triples de Moerman i marxar al descans amb un marcador favorable (56-41).

Amplien l’avantatge

El Barça Lassa ha sortit decidit a ampliar l’avantatge, i ha arribat als 22 punts de diferència després de dos triples consecutius de Pau Ribas, autor de 21 punts (71-49). El Burgos ha aconseguit baixar de la barrera dels vint punts des de la línia de tres, però una gran circulació de pilota en la darrera jugada del tercer període ha culminat amb el triple de Hanga sobre la botzina (84-67).

Els blaugranes no han reduït la intensitat defensiva i han continuat controlant el rebot. Alhora, el Burgos ha estat sis atacs consecutius sense veure cistella, cosa que ha aprofitat el Barça Lassa per eixamplar la diferència fins als 26 punts (96-70). En aquest moment Sito Alonso ha fet debutar Marc Garcia amb el Barça Lassa a la Lliga Endesa, després d’haver jugat anteriorment amb el Manresa i el Betis. Els darrers minuts de partit han servit als barcelonistes per certificar la tercera victòria del curs en tres jornades (111-81) abans del debut a l’Eurolliga, aquest divendres, 13 d’octubre, contra el Panathinaikos al Palau Blaugrana (21.00 hores).