FC Barcelona B - Sevilla Atlètic: Sense fortuna als últims metres (1-1)

Els barcelonistes no poden superar el conjunt de Luis García Tevenet tot i dominar amb un gran joc els primers trenta minuts del partit i tenir diverses ocasions per endur-se els tres punts

El duel de filials s’ha resolt amb un empat. Els blaugranes s’han avançat a l’inici de la primera meitat gràcies a un gol matiner d’Aleñá (minut 3), però els sevillistes han situat la igualada al començament de la segona mitjançant Gual, de penal (min. 47). Amb aquest punt el Barça B en suma 14 i consuma el sisè empat de la temporada.

El Barça B arribava al duel de filials amb l’objectiu de sumar els tres punts de la jornada 12 de la Segona Divisió A, però no ha pogut passar de l’empat. L’alineació inicial de Gerard López ha tingut diversos protagonistes. Al lateral dret, el capità Palencia ha disputat el seu primer partit de competició domèstica després de sofrir una lesió que l’ha tingut apartat durant dos mesos i mig. Al mig del camp hi havia O. Busquets, i al centre de la defensa, David Costas, després de viatjar dissabte a San Mamés amb el primer equip.

Superioritat culer des de la possessió de la pilota

Els barcelonistes han sortit amb la intenció de dominar el partit des del primer minut de joc i han saltat a la gespa del Miniestadi amb molta empenta. La possessió de la pilota i l’alta pressió han marcat els compassos inicials. De fet, en una alta pressió ofensiva ha arribat el gol matiner del Barça B, amb Aleñá com a protagonista. El migcampista català ha recuperat la pilota i, després d’una conducció, ha xutat al pal curt del porter per establir l’1-0 (minut 3). Aquesta diana ha suposat que el ‘10’ del Barça B hagi marcat en dos partits consecutius de Lliga; en duu un total de cinc en aquesta competició.

El conjunt culer no ha aixecat el peu de l’accelerador i les ocasions s’han succeït en la primera mitja hora, que ha estat de domini culer. La sortida de la pilota des del darrere ha resultat efectiva i ha servit per trencar línies de pressió sevillista. A més, el mig del camp barcelonista ha funcionat a la perfecció: Vitinho, fonamental repartint joc; Aleñá, que continua a un alt nivell en conduccions, i Oriol Busquets, demostrant un gran criteri de posicionament sobre el terreny de joc. També Arnaiz, que va debutar amb el primer equip en Copa aquesta setmana, ha efectuat alguns xuts a la porteria rival, dos dels quals de grans llançaments de falta, però sense fortuna de cara a gol.

El ritme dels homes de Gerard López ha baixat als 15 minuts finals del primer període, i ho ha aprofitat l’elenc de Luis Tevenet per amenaçar la porteria d’Ortolá. Tot i això, la correcta defensa del Barça B i la bona actuació del porter culer han evitat la igualada. D’aquesta manera, el conjunt barcelonista ha marxat al túnel de vestidors amb avantatge, però sense materialitzar del tot la superioritat i la insistència dels primers 30 minuts.

Reacció visitant a l’inici de la segona part

Als minuts inicials de la segona meitat el matx ha començat de zero per als homes de Gerard López. L’ímpetu del Sevilla Atlètic amb el qual ha acabat el primer temps s’ha perllongat en aquest segon període. El conjunt visitant ha infligit l’empat amb un llançament de penal, que ha transformat Marc Gual (min 47). L’equip de Gerard López s’ha intentat refer de la diana des de la possessió de pilota, que no ha resultat tan efectiva com en els primers 45 minuts. D’aquesta manera, han arribat les aproximacions a la porteria rival, però sense traduir-se en gol. No obstant això, Carles Aleñá ha protagonitzat la millor jugada del matx en un contracop que s’ha fabricat tot sol, amb una gran conducció des del propi camp, desfent-se de tres rivals abans d’arribar a porteria, però no ha concretat un bon xut.

Tots i els intents per desfer l’empat del marcador fins al final del partit, els homes de Gerard López no han tingut fortuna de cara a porta, i les interrupcions del joc no han afavorit el conjunt culer. Així, la igualtat que han mostrat els dos filials a la segona meitat s’ha traslladat al marcador final. Tot i no reflectir a l’electrònic el gran nivell mostrat a la primera part, el Barça B continua sumant punts i encadena el tercer partit consecutiu sense perdre.