Pablo Álvarez: “Si fusionem la nostra qualitat i l’ordre tàctic podem aconseguir coses boniques”

Pablo Álvarez: “Si fusionem la nostra qualitat i l’ordre tàctic podem aconseguir coses boniques”

El davanter argentí del Barça Lassa d’hoquei patins ha concedit una entrevista a la web del Club abans d’afrontar la visita a la pista del Reus aquest dissabte a l’OK Lliga

Acaba de complir 31 anys, i Pablo Álvarez (San Juan, 30/09/1986) es troba en plena maduresa com a jugador en la nova etapa del Barça Lassa d’hoquei patins. El davanter argentí està en un gran moment de forma aquesta temporada, en la qual acumula un total d’onze gols entre totes les competicions. Líders a l’OK Lliga i també a Europa, els d’Edu Castro afronten aquest dissabte un dels partits marcats en vermell al calendari: la visita a la pista del campió d’Europa, el Reus, rival que podrien deixar a nou punts de diferència a la classificació en cas de victòria. Pablo Álvarez ha concedit una entrevista a wwww.fcbarcelona.cat en què destaca que “l’equip haurà d’estar molt fort en defensa” per guanyar a la seva pista.

Líders a l’Ok Lliga amb un ple de victòries i un bon debut a Europa. Imaginàveu un inici tan bo?

Estem molt contents de com ha començat tot. Sabem que queda molt i tant de bo continuem en aquesta bona línia. Dissabte juguem contra el Reus i ja ens haurem enfrontat també al Liceo, dos dels grans d’aquesta competició.

De fet, la victòria davant el Liceo (3-1) va ser un bon test per saber on es troba l’equip quant a joc...

Necessitàvem un partit així davant un rival que també disputa el primer lloc. Veníem de jugar uns quants partits guanyant per la mínima i en aquest vam jugar bastant bé. Hem de continuar en aquesta línia de joc, que és la que volem.

Què implica jugar a la pista del Reus?

Ho significa tot. És un partit complicadíssim, no només per la qualitat dels seus jugadors, sinó perquè jugar en aquella pista és sempre difícil. M’espero un partit igual de complicat que sempre en què haurem d’estar molt atents i forts en defensa.

Hi ha hagut canvis en aquest Reus respecte del de l’any passat. Sobretot, el seu entrenador i la marxa de jugadors com Matías Platero. Què signifiquen aquests canvis?

El que sé segur és que continuen igual de forts. Han perdut jugadors importants, però el gruix continua jugant junt des de fa molts anys. Tenen un poder ofensiu increïble i la clau serà estar molt forts en defensa si volem que el partit vagi bé.

“Edu Castro és molt alegre i això se’ns contagia a la pista”

Com va amb el nou tècnic, Edu Castro?

Tenim molta confiança en ell i en tot el cos tècnic. Ens estem adaptant al nou model de joc que ell vol i això requereix un temps. De moment no hem fallat. Estem molt confiats i, sobretot, ens estem divertint molt.

Com és ell com a persona?

És una molt bona persona. Magnífica. Sempre està amb els seus llibres i la seva literatura però és un bromista (riu). És molt alegre i et fa riure tota l’estona, i això es contagia a la pista.

Quins canvis tàctics heu notat?

Una de les claus és tenir més ordre en el joc. És un aspecte vital, perquè depenent del partit no pots anar boig per la pista. Si fusionem la nostra qualitat i l’ordre tàctic es poden aconseguir coses molt boniques.

“El nou sistema tàctic em beneficia més perquè em filtren més boles i puc marcar més gols”

A títol individual, com l’afecta el nou sistema?

Estem potenciant l’ordre i la meva posició. Amb aquesta nova manera de jugar tinc més arribades a porteria i més possibilitats de marcar, perquè em filtren més boles. Em beneficia més. Estic content perquè estic gaudint, i espero marcar molts gols més. Estic satisfet de la manera com estic jugant. Tot i els set gols a la Lliga, m’agradaria haver-ne fet més, però lluito cada dia per fer les coses millor i aportar més gols a l’equip.

El dia contra el Forte Dei Marmi agafa la responsabilitat de xutar la falta directa amb 0-0 als minuts finals i marca. I també va marcar un gol important davant el Girona quan el partit estava complicat. Se sent una peça clau en aquest inici?

Estava parlat amb l’equip que, en cas d’haver-hi falta directa, la primera la tirava jo, i vaig tenir la sort de poder-la marcar. I davant el Girona vaig marcar un gol important que va servir de molt. Em sento molt bé en la meva posició i estic molt content de com estic jugant.

Hi ha una il·lusió especial per guanyar aquest any la Lliga Europea?

Tenim l’espina clavada de no haver-la pogut guanyar els últims dos anys. És un títol molt important i tenim moltes ganes de guanyar-la, però igual que l’OK Lliga i les altres. Ho volem guanyar tot sempre.

Té contracte amb el Barça fins al 2021. Com afronta aquests anys?

Sempre dic que estic al millor club del món. No n’hi cap altre com aquest. Espero continuar de la mateixa manera i no em conformo amb res. Espero continuar ajudant el Barça.

Un d’aquests reptes és guanyar el Mundial amb l’Argentina el 2019, que es fa aquí, a Barcelona?

Tant de bo! És un repte que tinc pendent, i lluitaré i m’esforçaré per complir aquest somni. I més aquí, a Barcelona.

Va creuar l’Atlàntic amb 18 anys i va anar al Liceo, i des del 2011 ja és al Barcelona. Se sent mig argentí i mig català, ja?

La veritat és que sí. He estat tota la meva vida fora de casa i ja fa sis anys que estic aquí, a Barcelona. El tema del sentiment és complicat. Sóc argentí perquè sempre ho seré, de tota la vida, i no m’ho traurà ningú, però també tinc una gran estima a Barcelona.

M’han comentat que fins i tot parla el català i que a vegades li diuen Pau a dins del vestidor.

Fem molta broma amb això (riu). A vegades em diuen Pau, però des que hi ha el Pau Bargalló ja no em diuen així. De tant en tant em surt parlar en català.

Fins quan es veu a sobre els patins?

Sincerament, no em veig no jugant a aquest esport. Des dels cinc anys que jugo a l’hoquei i és complicat pensar en què faré el dia de demà. Espero que en això no hi hagi de pensar d’aquí a poc temps i que duri molt de temps sobre els patins.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut