El Barça Lassa s’enfrontarà a un campió suís amb molt accent català

El Barça Lassa s’enfrontarà a un campió suís amb molt accent català

El Barça Lassa afronta la segona jornada de la Lliga Europea a la pista del Montreux, un equip amb el qual no s’enfronta des de la temporada 1990/91

El Barça Lassa està preparant el duel d’aquest dissabte (19.00 hores, CERH TV) contra el Montreux, en la segona jornada de la Lliga Europea. El campió suís participa per primera vegada en l’actual format de la màxima competició continental i, a priori, és el rival més assequible d’un grup C en què també hi ha el Forte dei Marmi italià i el Benfica. Tot i això, el Montreux té arguments per intentar donar la sorpresa.

El conjunt està dirigit pel català Mateo De Ramon (extècnic de la base del Vic, del Macarena sevillà i del Tenerife) i, a la plantilla, hi ha tres catalans més: l’osonenc Xevi Terns (format al Vic) i els gironins Arnau Bertran (ex SHUM Maçanet) i Marc Armero (ex Blanes). També destaca la presència del portuguès Tiago Sousa i del francès Josselin Laborde. Completen la plantilla els porters Guillaume Oberson i Jean-Pierre Vizio, a més dels jugadors locals Yannick Vaucher, Marc Monney, i Maxime Duvoisin.

Amb el record de la Copa de les Nacions

Aquesta temporada, el vigent campió de Suïssa es troba en segona posició a la competició regular, amb cinc victòries i dues derrotes, i té Xevi Terns com a golejador destacat (20 dianes). L’estrena a la Lliga Europea va provocar una derrota contundent a la pista del Benfica (14-2). No obstant, els suïssos ja han demostrat que són capaços de plantar cara a equips teòricament superiors. Com a amfitrions, van participar a la Copa de les Nacions del 2017 disputada a la ‘Salle Omnisports du Perrier’ i van lluitar de valent contra l’Argentina de Matias Pascual i Lucas Ordoñez (3-4); i també davant França (1-4), Itàlia (5-9), Angola (1-7) i  Xile (4-5).

Precedents llunyanys

Des del 1949, els barcelonins i els suïssos s’han enfrontat en nou ocasions, amb ple de victòries blaugranes però amb només quatre duels en competicions oficials. El primer va ser a l’antiga Copa d’Europa, durant la temporada 1983-84 (6-11 i 16-5). I els següents partits van ser el curs 1990-91, en una eliminatòria de la Copa CERS (10-5 i 5-11). L’última visita del FC Barcelona a Montreux va ser el 1995, per disputar i guanyar la Copa de les Nacions. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut