El FC Barcelona, tres vegades campió de la Copa de les Nacions a Montreux

El FC Barcelona, tres vegades campió de la Copa de les Nacions a Montreux

El club blaugrana torna a Montreux, on va aconseguir tres Copes de les Nacions els anys 1978, 1980 i 1995

La Copa de les Nacions és una les competicions més tradicionals del món de l’hoquei patins, ja que va iniciar-se el 1946. Aquest 2017, l’Argentina es va proclamar campiona de la 67a edició. Aquest torneig entre seleccions s’acostuma a celebrar cada dos anys a Montreux i durant la Setmana Santa. El Barça Lassa visitarà aquest dissabte (19.00) la localitat suïssa on, per curiós que sembli, hi ha guanyat la Copa de les Nacions en les tres vegades que hi ha participat.

La primera: temporada 1977/78

El Barça va participar-hi com a representant d’Espanya perquè era el vigent campió de Lliga. L’equip de Josep Llorente, format pel porter Carles Trullols i per jugadors com el ‘Torpedo’ Torres, Vila-Puig, Villacorta, Centell, Brasal i l’actual mànager esportiu Toni Miró van aconseguir 10 punts amb un ple de victòries contra Montreux (7-1), Itàlia (8-1), Holanda (4-3), República Federal d’Alemanya (3-0) i, en el partit decisiu, Portugal (4-0).

La segona: temporada 1979/80

Els barcelonistes van tornar a Suïssa representant Espanya i van aconseguir un nou títol al palmarès. Trullols, Vila-Puig, Villacorta, Torres, Centell i un jove Quim Paüls van imposar-se a Suïssa (6-3), França (6-1), Argentina (2-0), República Federal d’Alemanya (2-1), Itàlia (6-1) i Holanda (4-2). En l’última jornada, amb 12 punts i ja amb el títol a la butxaca, es va perdre contra Portugal (4-5). S’aconseguia, així, el segon títol consecutiu del FC Barcelona a Montreux representant a Espanya, que també s’havia imposat en les edicions del 1975 i 19776.

La tercera: temporada 1994/95

En aquesta ocasió, el FC Barcelona va ser un dels equips convidats al torneig i també va proclamar-se campió. Un Barça dirigit per Quico Aimar, amb Juan Ramon de Moya a la porteria, els argentins Gaby Cairo i Negro Páez i altres homes clau com Joan Carles, Cáceres, Ferran Pujalte, Beto Borregán i Calero van superar primer a Suïssa (3-2) i a França (3-2). En l’últim partit de la fase de grups es va caure davant Portugal (1-2) però, a la semifinal, es va superar a l’Argentina (5-1). A la final, blaugranes i lusitans es van tornar a veure les cares i el Barça va proclamar-se campió a la tanda de penals després d’empatar (3-3). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut