El Barça és el club esportiu més seguit i estimat del món

El Barça és el club esportiu més seguit i estimat del món

El FC Barcelona presenta els resultats de l’estudi que el situen com una marca de referència en l’esport mundial, especialment entre el públic jove, gràcies al seu estil de joc, els seus jugadors i els seus valors

El FC Barcelona ha donat a conèixer aquest dijous els resultats més destacats de l’estudi de marca elaborat per la prestigiosa agència KantarMillwardBrown, per encàrrec del Club. Aquest estudi es va fer en el decurs del mes de setembre passat mitjançant 12.400 entrevistes online a persones (homes i dones) que segueixen l’esport, en 10 mercats estratègics: Catalunya, Espanya, els EUA, la Xina, Turquia, Brasil, Mèxic, l’Índia, el Japó i Indonèsia. El gruix d’aquestes entrevistes es va fer amb persones majors de 16 anys. La resta es va fer en un format més reduït amb menors d’entre 10 i 15 anys.

L’estudi, que ha permès objectivar la situació actual de la marca Barça, conclou que no només és la més seguida entre les que lideren el futbol mundial, sinó que forma part del grup de les marques esportives més conegudes i globals. Els grans jugadors, l’estil de joc propi i els valors del Club són els aspectes més valorats pels seguidors. Uns atributs que, segons l’estudi, resulten molt atractius per al públic femení. En un entorn que havia estat tradicionalment molt masculinitzat, la presència de les dones creix a un ritme molt important. Així, en els mercats de Catalunya i Espanya, un 40% dels seguidors del FC Barcelona són dones; a la Xina un 42%; a l’Índia un 44%, i a Turquia un 40%.

D’altra banda, amb l’excepció feta de en els mercats de Catalunya i Espanya, en què els seguidors estan molt més repartits per edats, en la resta de mercats estratègics, el perfil dels seguidors del Barça és molt jove, per sota dels 35 anys: un 76% als Estats Units; un 61% a la Xina; un 63% al Brasil; un 66% a Mèxic; un 58% al Japó; un 67% a Indonèsia; un 67% a Turquia, i un 74% a l’Índia. El Barça és també el Club preferit pels seguidors situats a la franja entre els 10 i els 15 anys.

Els EUA, la Xina i el Japó, grans oportunitats

L’estudi també conclou que en aquells mercats emergents en la indústria del futbol, on encara hi ha molt camí per recórrer, com són els Estats Units, la Xina i el Japó, el FC Barcelona té una posició de privilegi i el Club vol liderar el creixement del futbol en aquests territoris estratègics.

Coneixement dels projectes més rellevants

Un dels objectius d’aquest estudi de marca era el d’avaluar el grau de coneixement dels diversos projectes que configuren l’univers Barça, més enllà del primer equip de futbol. En un primer nivell de coneixement hi figura la Fundació del Barça. A través dels seus programes en 53 països i dels seus convenis amb organitzacions com l’UNICEF o l’ACNUR, la Fundació s’està convertint en un vehicle que ajuda a explicar al món la dimensió del Barça com a més que un Club. En un segon nivell hi trobem la Masia, el Barça Innovation Hub, les Barça Escoles, l’equip de futbol femení o l’Espai Barça.

Nova arquitectura de marca

En paral·lel a l’elaboració d’aquest estudi, el FC Barcelona ha encetat els treballs per a la configuració d’una nova arquitectura de marca, que preveu que a partir d’ara la marca tingui dues expressions: FC Barcelona i Barça. La primera s’utilitzarà per a l’àmbit institucional, i per identificar tot l’àmbit del futbol: el primer equip, el Barça B, l’equip femení i la Masia. També serà l’expressió que es farà servir per als serveis als socis, penyes i aficionats, com és el cas del servei de desplaçaments i de la Confederació Mundial de Penyes.

L’expressió Barça servirà per donar nom a tots els esports professionals i amateurs. L’àmbit del coneixement i el comercial també s’identificarà amb aquesta expressió. Des del Barça Innovation Hub, fins a BarçaTV, passant per les Barça Escoles o pels Barça Legends. Finalment la Fundació també passarà a anomenar-se Barça Fundació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut