FC Barcelona – Reial Múrcia: Nit especial per certificar els vuitens (5-0)

Els gols d’Alcácer, Piqué, Aleix Vidal, Denis Suárez i Jose Arnaiz serveixen als blaugranes per classificar-se per a la següent ronda de la Copa en un partit de control barcelonista de principi a fi

El FC Barcelona ja és als vuitens de final de la Copa del Rei. Els blaugranes ho han assolit després de superar el Múrcia (5-0). Els gols de Paco Alcácer, Piqué, Aleix Vidal, Denis Suárez i Jose Arnaiz permeten als barcelonistes obtenir la classificació per a la següent ronda de la competició del KO. I és que el campió de la Copa ha demostrat que vol revalidar el títol un any més.

Els d’Ernesto Valverde han sortit des de l’inici buscant el gol. I seria Gerard Deulofeu l’home més actiu ofensivament en els primers minuts, desequilibrant la defensa murciana. De les botes del gironí han sorgit les dues primeres arribades de perill blaugranes. Ambdues sense fortuna en els darrers metres.

Paco Alcácer fa justícia

S’agradava el Barça i veuria recompensat el seu domini de la pilota als 16 minuts, en una bona jugada. Una diagonal de Deulofeu ha iniciat la jugada del primer gol culer. El de Riudarenes ha servit la pilota a Aleix Vidal, que ha vist com el rebot del seu xut l’aprofitava Paco Alcácer per situar l’1-0 en una bona rematada de cap.

Un gol que feia justícia a la superioritat blaugrana a la gespa del Camp Nou més solidari, ja que el duel ha servit per a celebrar la VII Diada del Soci Solidari enmig d’un gran ambient festiu. Alhora, ha estat un duel  en què Valverde ha pogut donar minuts a alguns dels futbolistes menys habituals i amb Aleñá i Oriol Busquets del Barça B des de l’inici. Aquest darrer ha fet el seu debut oficial amb el primer equip, mentre que Aleñá ha tingut una ocasió per marcar, però la defensa murciana ha refusat el tret.

Control absolut

El domini blaugrana es mantindria a la segona meitat i el Múrcia no arribaria a xutar en la porteria defensada per Cillessen. Sí que ho ha fet el Barça i en més d’una ocasió. Primer seria Aleix Vidal qui ho intentaria. I es que el de Puigpelat seria el gran protagonista de la segona meitat. El blaugrana ha donat una bona passada a Piqué als quinze minuts de la segona meitat per tal que el central superés al porter Santome (2-0).

Just després del gol s’ha produït un dels moments més esperats de la nit. El retorn de Sergi Roberto després de lesionar-se a en l’Olympiacos-FC Barcelona, qui ha lluït el braçalet de capità. Valverde completaria la nit dels debuts en donar entrada al jugador del filial David Costas en substitució de Gerard Piqué.

Intensitat fins al final

Aleix Vidal s’ha seguit mostrant molt actiu i això li ha valgut per marcar el tercer gol blaugrana de la nit. El ‘22’ blaugrana ha remat a la perfecció una centrada de Nélson Semedo des de la banda dreta. El Barça s’agradava i el Múrcia, que arribava en un bon moment de forma al partit, no aconseguia passar la zona de tres quarts del camp.

El Barça, encoratjat per la grada del Camp Nou que vibrava amb l’espectacle culer, no ha baixat la intensitat i encara marcaria un quart gol. En una combinació entre Denis Suárez i Sergi Roberto, Denis ha definit a la perfecció. Arrodoniria la nit un gol de Jose Arnaiz després d’una gran passada de Denis Suárez de tacó. Una diana que ha servit per refermar la fermesa del Barça aquesta temporada i demostrar que l’ambició blaugrana en aquesta competició està intacte, pensant ja en la següent ronda.