Yvone Cagle: “L’adaptació a l’entorn és la gran virtut del cos humà”

Yvone Cagle: “L’adaptació a l’entorn és la gran virtut del cos humà”

La cirurgiana aeroespacial de la NASA, Yvonne Cagle, ha participat en una conferència de la tercera edició del Sports Technology Symposium organitzat pel Barça Innovation Hub

La tercera edició del Sports Technology Symposium ha comptat amb la participació de la cirurgiana aeroespacial de la NASA, Yvonne Cagle, que ha realitzat una ponència sobre la capacitat d’adaptació del cos a l’espai exterior. “És espectacular la capacitat que té el cos per adaptar-se a qualsevol entorn i més concretament, l’espai exterior”, explica “i és també fantastic com això pot aprofitar-se per a processos de curació i rehabilitació”.

En aquest sentit, Cagle ha exposat en la seva conferència com una tecnologia vestible -és a dir, que pot portar-se com a peça de roba o complement- pot ajudar un organisme a recuperar-se. Per exemple, “un vestible curosament preparat, pot reproduir unes condicions excepcionals que permetrien a un cos ferit, recuperar-se de forma accelerada i sense esforç”. Aquest camp d’investigació permetria reduir els temps de recuperació i teràpia de dies en minuts.

Igualment, Cagle ha afirmat que “qualsevol esport et fa candidat a viatjar a l’espai”. “Si mantens una bona alimentació i fas exercici, pots convertir-te en astronauta”, ha declarat en una entrevista posterior a la ponència.  En aquest sentit, la cirurgiana ha explicat visiblement emocionada com “quan somies que voles, estàs despert; però quan flotes a l’espai, tot i estar despert, creus que estàs somiant”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut