Presentació de les plantilles del futbol formatiu del FC Barcelona de la temporada 2017/18

Presentació de les plantilles del futbol formatiu del FC Barcelona de la temporada 2017/18

El president Josep Maria Bartomeu, la Junta Directiva i la Comissió Esportiva han desitjat sort en aquesta temporada de la Masia a més 300 nois i noies i s'han fet la fotografia oficial

Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de presentació del Futbol Formatiu del FC Barcelona de la temporada 2017/18, on totes les categories inferiors han quedat presentades oficialment. En total, 274 jugadors i 66 jugadores que formen part dels 20 equips del planter del FC Barcelona –des dels prebenjamins fins al Barça B i els quatre equips del femení– s’han citat aquest dimarts a la tarda a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. A més, tots s'han fet la fotografia de família als jardins de la Masia amb la residència blaugrana de fons.

Un per un han anat sortint sobre la gespa tots els equips del planter blaugrana. Els esperaven Josep Maria Bartomeu, president; Jordi Mestre, directiu responsable de l’Àrea de Futbol Professional i responsable del Futbol Femení; Silvio Elías, directiu responsable del futbol formatiu professional; Xavier Vilajoana, directiu responsable del Futbol Formatiu Amateur; Òscar Grau, director executiu; Josep Segura, mànager esportiu de l’àrea de Futbol; Guillermo Amor, responsable de relacions Institucionals i Esportives del Primer Equip; Jose Mari Bakero, responsable del futbol formatiu professional, Jordi Roura, responsable del Futbol Formatiu Amateur, Aureli Altimira, responsable del Futbol Formatiu Amateur i Markel Zubizarreta, mànager esportiu del futbol femení.

Amb tots els conjunts col·locats sobre el terreny de joc, i una vegada els entrenadors i els equips s’han fet la fotografia oficial de la temporada 2017/2018, la capitana de l’Infantil-Aleví femení, Berta Gras, ha obert el torn dels parlaments manifestant: “Volem correspondre la confiança que han depositat en nosaltres amb tots els nostres esforços. Treballem setmana rere setmana, sentim els colors i els valors del Barça i volem transmetre’ls a cada partit”.

Adrià Capdevila, capità de l’Infantil A, ha recalcat els valors que s’inculquen als joves: “Vull donar les gràcies, en representació dels meus companys, als entrenadors, fisioterapeutes, delegats, taxistes, cos tècnic, tutors i membres de la comissió esportiva, per què des de ben petits ens heu estat formant no només com esportistes sinó també com a persones, que és el més important”.

Guillermo Amor també ha recordat als joves: “Valoreu el fet d’estar al Barça, estar aquí és molt difícil. El més important és esforçar-se cada dia, sacrifici”. A més, ha volgut “agrair a les famílies i als nens pel tot el que feu pel Barça”.

A més, Josep Maria Bartomeu ha destacat cap als pares que “teniu els fills a les millors mans, si escolteu els tècnics amb tot el que els ensenyen podeu extreure que els vostres fills estan molt bé”. “Tenen formació futbolística, però també com a persones. És un viatge perquè això arribi a bon final”, ha afegit.

D’altra banda, Bartomeu ha recordat: “Estem fent un estadi Johan Cruyff. El proper any serà d’obres, grues i treball, però amb l’ambició perquè tot passi a la Ciutat Esportiva, jugar a l’estadi Johan Cruyff abans de fer el salt al primer equip”. Finalment, ha conclòs: Volem que els nens gaudeixin de l’esport, de l’amistat, d’un joc en equip i aprenguin de la vida”.

Bakero: "La Masia és il·lusió"

Jose Mari Bakero, per la seva banda, ha explicat que "La Masia és, sobretot, il·lusió". El responsable del futbol formatiu professional, ha afegit: "S'ha de tenir sempre present que la Masia és formació, els pares i els entrenadors hem de crear persones que sàpiguen adaptar-se a tot, intentar que ells vagin vivint totes les etapes, sense pressa. La Masia és un referent mundial, tothom vol saber com es treballa i s'entrena al Barça, és un model absolutament diferent a qualsevol. Cal somiar amb arribar al primer equip".

A més, Bakero ha destacat: "Per a mi èxit és donar el màxim que un té, quan entenem que el nostre fill està donant tot el que té. Això és èxit, la resta és moltes vegades puntual i circumstancial". També ha recordat a Johan Cruyff, afegint que "estem aquí gràcies al fet que Johan va crear una manera de jugar diferent, i s'està fent un estadi on es jugarà amb el seu nom". Bakero ha conclòs el discurs amb la frase de Cruyff abans de la final a Wembley, en aquest cas cap als joves jugadors del planter blaugrana: "Sortiu cada dia a entrenar i gaudiu".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut