Duel de líders... sis anys després

Duel de líders... sis anys després

València i Barça lideren la classificació i es veuran les cares aquest diumenge a Mestalla, igual que va succeir la temporada 2011/12 amb els blaugranes primers i els valencians segons

El València-Barça és un duel amb força tradició al capdamunt de la classificació. El darrer precedent en el qual blaugranes i valencians es trobaven –respectivament– primer i segon a la taula de Primera Divisió va ser la temporada 2011/12, quan, a la jornada 5, el FC Barcelona va visitar Mestalla defensant el liderat.

En aquell matx, amb Pep Guardiola a la banqueta blaugrana i Unai Emery a la valencianista (curiosament l’any vinent seria Valverde), els culers arribaven líders a l’estadi valencià, mentre que els locals eren segons, exactament la mateixa situació que l’actual. L’enfrontament acabaria amb empat (2-2), amb Pedro i Cesc Fàbregas anotant els gols barcelonistes i Abidal (en pròpia porta) i Pablo Hernández els del València.

Com a curiositat, cal destacar que quatre membres de l’actual plantilla van disputar el duel: Jordi Alba –un curs abans de fitxar pel Barça– va jugar aquell matx, però amb la samarreta valencianista, mentre que al conjunt blaugrana van ser titulars Mascherano, Busquets i Messi. En canvi, cap jugador de la plantilla actual del València hi era en aquell matx, però sí que hi era Mathieu, que tres cursos després acabaria fitxant pel Barça. 

Ara, els culers visiten Mestalla (diumenge, 20.45 hores) en la 13a jornada de Lliga, amb el FC Barcelona liderant amb 34 punts i el València en segon lloc amb 30. Sens dubte un duel d'alçada entre els dos equips més en forma del campionat. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut